Otto Fredriksonilla oli hikinen iltapuhde.

Portugali kaatoi Huuhkajat

Suomen A-maajoukkue hävisi Portugalille tiistain myöhäisillassa Aveirossa lukemin 0-2 (0-1). Ottelun molemmista maaleista vastasi Ruben Micael.

Portugalin komennossa

Portugali otti kenttätapahtumat haltuunsa heti alkuminuuteista lähtien ja alkoi rakentelemaan vaarallisia hyökkäyksiään. Ensimmäinen maalipaikka nähtiin seitsemännellä minuutilla, kun Danny vapautti Fabio Coentraon vasemmalta. Coentrao keskitti matalan pallon maalille, mutta Jukka Raitala liukui tilanteeseen juuri ennen Hugo Almeidaa.

Kymmenennellä minuutilla nähtiin avausmaali, kun Portugali iski komean kuvion päätteeksi. Danny pelasi pystypallon ensin Almeidalle boksiin oikealle. Almeida pudotti taakse, Ricardo Quaresma tarjoili takatolpalle ja Ruben Micael ohjasi pelivälineen tyhjiin.

23. minuutilla toinen osuma oli lähellä, kun Carlos Martins tälläsi tulisen sivuvaparin vasemmalta. Otto Fredrikson torjui eteensä ja pallo jäi elämään boksiin. Lopulta Danny yritti viimeistelyä lähietäisyydeltä, mutta ohjaus meni yli.

Suomi ei kovin montaa paikkaa ensimmäisellä puoliajalla saanut. Muutaman laukauksen lisäksi yksi hyvä paikka kuitenkin nähtiin reilun puolen tunnin jälkeen. Roman Eremenko pelasi Portugalin linjan taakse ja Mika Väyrynen laukoi suoraan ilmasta noin 16 metristä, mutta niukasti yli.

Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Portugali iski vielä kerran terävästi vastaan. Suomi menetti pallon omalla kenttäpuoliskolla ja Portugali pääsi viidellä pelaajalla Suomen kahta vastaan. Tilanne kuitenkin kuivui lopulta kasaan ja näin tauolle siirryttiin isäntien 1-0- johdossa.

Toinen puoliaika oli hyvin ensimmäisen kaltainen Portugalin hallitessa. Sekä Almeida, että Coentrao pääsivät yrittämään viimeistelyä jälkimmäisen puoliajan alkupuolella, mutta tuloksetta.

Reilun tunnin kohdalla sisään vaihdetulle Paulo Machadolle pelattiin heti avopaikka, mutta Suomi säästyi takaiskulta. Sama mies oli erinomaisessa tekopaikassa muutamaa minuuttia myöhemmin ja tarjoili hän myös Nelsonille erinomaisen vetopaikan, mutta Suomen maali varjeltui edelleen.

71. minuutilla Suomi menetti vaarallisesti pallon omalla kenttäpuoliskollaan. Portugali lähti terävään vastahyökkäykseen ja iski toisen osumansa. Nani malttoi odottaa oikealla laidalla ja syötti lopulta takatolpalla täysin vapaana olleelle Micaelille, jolla oli helppo työ siirtää peliväline tyhjään maaliin.

Ottelun lopussa Nani ja Danny pääsivät vielä kokeilemaan, mutta tuloksetta ja näin Portugali nappasi voiton 2-0- lukemin.