Leijonille voitto Saksasta

Saksa - Suomi 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)

Leijonien MM-leirityksen viides kohtaaminen tuotti viidennen voiton. Tällä kertaa Suomen sai todeta paremmakseen Saksa lukemin 4-2. Yhtenä voiton arkkitehtina hääri Suomen parhaana palkittu hyökkääjälupaus Teemu Pulkkinen kahdella maalillaan.

Bremerhavenin täpötäysi ja uuden karhea jäähalli tarjosi hyvät puitteet ottelulle. Saksalainen urheilukansa piti hyvin mekkalaa ja joukkueet pistivät parastaan kaukalon puolella. Ensimmäinen oli hienokseltaan Suomen hallintaa ja erätauolle joukkueet marssivat Suomen 0-1 –vierasjohdossa. Avausmaalin viimeisteli Jarkko Immonen Juuso Puustisen hyvästä esityöstä – Puustinen karvasi kiekon pois alivoimalla ja vapautti sentterinsä maalintekoon.

Toisen erän alussa peli oli edelleen vierasjoukkueen hallussa ja Immosen kentällisen toinen osuma siivitti Leijonat jo kahden maalin johtoon. Maalintekijänä kunnostautui Janne Pesonen, joka sai nautiskella takatolpalta Immosen loistokkaasta lättysyötöstä. Pelin hallinta kääntyi toisen erän loppua kohden kotijoukkueelle, mutta tolppaa lähemmäksi Saksa ei päässyt.

Kolmas erä näytti sujuvan leppoisasti Suomen komennossa. Jokereiden tulokaslaituri Teemu Pulkkinen teki kolmannen A-maaottelunsa kolmannessa erässä ja vieläpä kolmen minuutin välein kaksi maalia ja Leijonat karkasi komeaan 0-4 vierasjohtoon. Toinen ”Pulun” maaleista oli todella upea lämäri siniviivan alta Saksan maalin vasempaan yläpesään.

Ottelun loppu sai suomalaisittain ikävän maun, kun Saksa pääsi iskemään kaksi kavennusmaalia ajoissa 58.47 ja 59.44 – musta minuutti maistui katkeralta ja maalivahti Petri Vehanen menetti nollapelin ottelun kalkkiviivoilla.

– Viimeinen minuutti harmittaa, ennen sitä meille oli tulossa hyvä 0-4 –vierasvoitto. Voitto tuli siltikin, mutta keskittymisen herpaantuminen lopussa harmittaa. Saksa sai ottelun lopusta varmasti lisävirtaa huomiseen otteluun ja meidän pitää huomenna olla paljon valmiimpia pelaamaan koko 60 minuuttia, päävalmentaja Jalonen jutteli heti pelin jälkeen.

– Suomi oli odotetun vahva. Suomalaisten fyysisyys yhdistettynä hyvään liikkeeseen on meidän pelaajillemme hyvä testi ja mittari, kertoi puolestaan Saksan päävalmentaja Uwe Krupp.