Suomen naiset nousivat tasapeliin maailmanmestari Ruotsia vastaan

Suomen naisten salibandymaajoukkue nappasi tasapelipisteen maailmanmestari Ruotsilta joukkueiden kohdatessa neljän maan turnauksessa Sveitsin St. Gallenissa. Ottelu päättyi 4-4 (2-2, 1-0, 1-2) Eliisa Alangon tasoitettua pelin kuudella neljää vastaan 14 sekuntia ennen loppua. Suomi nappasi vielä turnauksen sarjataulukkoon lisäpisteen voitettuaan ottelun päätteeksi käydyn rangaistuslaukauskisan.

Avauserä päättyi tasan 2-2 kun ensin Eliisa Alanko ja sitten hänen pikkusiskonsa Ella Alanko oli vuorollaan kuitannut Ruotsin johtomaalin. Toisen erän ainoa maali merkittiin Suomelle: Jenni Timonen haistoi hyökkäysalueella Ruotsin puolustajan virheen ja nappasi tältä karanneen pallon laukoen sen verkkoon.

Maailmanmestarit nousivat kuitenkin päätöserän alussa. Josefina Eiremo runnoi maalin edestä tasoituksen Ruotsin väännettyä pallon Sanna Roiskolta sääntöjen rajamailla ollein ottein, ja seuraavassa vaihdossa Therese Karlsson ja Anna Wijk sahasivat Suomen puolustuksen halki päättäen kuvion johtomaaliin. Suomi veti maalivahti Liisa Kokkosen kentältä runsaat kaksi minuuttia ennen loppua ja pääsi kohta yrittämään kuudella neljää vastaan Ruotsin otettua vielä jäähyn. Ruotsin hukattua avopaikan iskeä tyhjiin Suomi rakensi vielä hyökkäyksen, ja kahden Suomen kaukolaukauksen jälkeen Eliisa Alanko iski irtopallosta pelin tasoihin 14 sekuntia ennen loppusummeria. Syöttöpiste merkittiin Tiia Ukkoselle.

Rangaistuslaukauskisassa Anu Peltokangas ja Eliisa Alanko laukoivat Suomelle voiton maalivahti Liisa Kokkosen torjuttua Ruotsin viimeisen yrittäjän Anna Wijkin laukauksen. Suomen kolmas laukoja Elina Kujala osui pystytolppaan.