Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi taipui Ruotsille ja sijoittui neljän maan turnauksessa toiseksi

 
Suomi taipui Ruotsille ja sijoittui neljän maan turnauksessa toiseksi

Suomen miesten salibandymaajoukkue sijoittui pääsiäisen EuroFloorball Tour -turnauksessa Ruotsin Linköpingissä kakkoseksi hävittyään päätösottelussa Ruotsille 2-7 (0-3, 2-2, 0-2). Ruotsi vei myös otteluun kuuluvan rangaistuslaukauskisan ja ja keräsi sarjataulukkoon yhteensä yhdeksän pistettä Suomen yltäessä kuuteen.

Latautuneena kentälle juossut Ruotsi karkasi johtoon jo avausvaihdossa kun Johan Samuelsson kiemurteli läpi Suomen puolustuksen ja työnsi pallon yhdellä kädellä yläkulmaan. Karl-Johan Nilsson ohjasi luukulta 2-0, ja erän lopulla Mattias Samuelsson päätti syöttökuvion pommittamalla oikeasta siivestä tolpan kautta 3-0.
Joulukuussa maailmanmestaruuden voittanut Suomi oli avauserässä jatkuvasti askeleen jäljessä eikä saanut keltapaitojen pelinrakentelua pysähtymään.

Keskelle kantannut Daniel Calebsson livautti toisessa erässä alakulmaan jo neljännen pallon ennen kuin Lassi Vänttinen vapautti maalin kulmalta Juha Kivilehdon ja tämä kiepautti pallon Ruotsin verkkoon.
Isäntien viidennen osuman jatkoi luukulta kolmen suomalaisen syleilystä Henrik Stenberg, ja seuraavaksi Esa Jussila kiskaisi kahden nopean syötön jälkeen pallon yläkulmaan.
Toisen erän lopun hyvä ote sai tauon jälkeen jatkokseen kylmän suihkun:
Ruotsin Jesper Berggren yllätti ottelussa monta pahaa paikkaa peittäneen maalivahti Tomi Ikosen omalta kenttäpuoliskolta lähteneellä pomppupallolla.
Ruotsin saatua seitsemän minuuttia ennen loppusummeria jäähyn Suomi heitti kaukaloon kuudennen kenttäpelaajan, mutta kavennusta ei syntynyt edes kahden miehen ylivoimalla laukaisupaikkojen valuttua liian pieniin kulmiin.
Riskipeli maksoi loppuun vielä kosmeettisen takaiskun Ruotsin lingotessa pallon tyhjiin.

Rangaistuslaukauskisan ainoa onnistuja oli Ruotsin Daniel Calebsson, joka uitti pallon verkkoon Pekka Niemisen alta. Suomalaisista Juha Kivilehdon, Sami Kosken ja Petri Hakosen yritykset pysähtyivät maalivahdin varusteisiin.

- Yritimme pitää pallon omalla joukkueellamme ja yritimme hallita pallon kautta peliä. Pääsimme paremmin peliin sisään, mutta valitettavasti emme olleet tarpeeksi teräviä viimeistelyssä, jotta olisimme voineet voittaa, ensimmäisen turnauksensa Suomen päävalmentajana johtanut Petri Kettunen mietti YLE Urheilun haastattelussa.
- Tietyllä tavalla olen tyytyväinen ja tietyllä tavalla olen vähemmän tyytyväinen. Paljon on asioita, mitä pitää kehittää. Tshekkiä ja Sveitsiä vastaan pelattiin peruspelit, mutta Ruotsia vastaan emme päässeet parhaimpaan ja se tietysti aiheuttaa vähän mietintää koko meidän valmennusryhmälle.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle