Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi piinasi EM-4. Valko-Venäjää viimeiselle sekunnille

Veikkausvinkit

 
Suomi piinasi EM-4. Valko-Venäjää viimeiselle sekunnille

Kesän 2009 EM-kisoissa neljänneksi sijoittunut Valko-Venäjä oli helisemässä lauantaina Liettuan Druskininkaissa pelatussa maaottelussa terrierimäisesti puolustanutta Suomea vastaan. Peräti 13 pisteellä tauolla johtanut Suomi joutui kuitenkin toteamaan Valko-Venäjän paremmakseen pistein 45-48 (33-20) hävittyään kolmannen jakson suurinumeroisesti.

Euroopan kovatasoisimmissa sarjoissa pelaavia pelaajia vilisevä Valko-Venäjä joutui lauantain maaottelun toisella kymmenminuuttisella täysin altavastaajan asemaan, kun Suomi ryhmittyi vuorotellen koko kentän mies- ja paikkapuolustuksiin. Suomi kasvatti neljän pisteen johtonsa Heta Korpivaaran johdolla 13 pisteeseen, 20-33, tauolle lähdettäessä.

Kolmannelle jaksolle Valko-Venäjä kuitenkin tuli lujaa ja vei kuuden ja puolen minuutin jakson 15-0. Valko-Venäjän siirryttyä kahden pisteen johtoon joukkueet etenivät kori korista loppusummerin sointiin asti. Suomen kova puolustuspelaaminen ja uhrautuva taistelu riittivät tällä kertaa kolmen pisteen tappioon, 45-48 (33-20).

- Vaikka puoliajalla kuinka painotimme, että kolmannen jakson ensimmäiset viisi minuuttia ovat käänteentekeviä, hyökkäyksemme meni aivan lukkoon. Osasimme odottaa, että Euroopan neljänneksi rankattu ja MM-kisoissakin menestynyt joukkue tulee lujaa saadessaan tilaisuutensa, mutta heidän rutiininsa oli vain siinä vaiheessa liian kova, Suomen päävalmentaja Tommi Koskinen summasi.

Koskinen oli kuitenkin tappionkin jälkeen mielissään. Joukkue kehittyi selkeästi jo eilisestä Liettua-tappiosta.

- Niin tyytyväinen olen kuin vain tappion jälkeen voi olla. Puolustuksemme oli ihan eri luokkaa kuin eilen, hyökkäyksessämme emme joutuneet juurikaan ottamaan vaikeita ratkaisuja ja voitimme levypallot 45-39, joista 16 hyökkäyspäässä. Nämä asiat osoittavat, että olimme tänään valmiit pelaamaan.

Kesänen pimensi Marchankan

Lauantain ottelun päätösjaksolla joukkueet väänsivät kori korista ja johtoasema vuorotteli yhtenään. Kun kellossa oli aikaa 22 sekuntia, Valko-Venäjä johti numeroissa 48-44, ja Tiina Sten pääsi vapaaheittoviivalle. Sten heitti toisen heitoistaan sisään ja Suomi kavensi johdon kolmeen pisteeseen.

Suomi iski puolustuspäässä painetta Valko-Venäjän pallonkäsittelijöihin ja onnistui katkaisemaan kotijoukkueen hyökkäyksen kymmenen sekuntia ennen loppua. Seuranneessa sivurajatilanteessa Valko-Venäjä antoi sisäänsyöttöä selvästi yli viisi sekuntia, mutta onnistui toimittamaan pallon "yliajalla" hyviin asemiin.

- Tuomari kävi matsin jälkeen pyytämässä vähän anteeksikin sitä, että häneltä jäi selvä viiden sekunnin rike viheltämättä. Saimme joka tapauksessa harjoitella, miten pelata tiukkaa matsia maailmanluokan joukkuetta vastaan, pohti Koskinen.

Suomen kärkikaksikon muodostivat Tiina Sten (12/10) ja Heta Korpivaara (10/3/3 riistoa). Hyvän ottelun pelasi myös Vilma Kesänen (0/5), jonka käsittelyssä Valko-Venäjän tähtitakamies Natallia Marchanka kuihtui täysin.

- Marchanka teki eilisessä maaottelussa Ukrainaa vastaan juuri mitä tahtoi, mutta Vilma piti huolen siitä, että hänen ja Valko-Venäjän pelinrakentelusta ei tullut juuri mitään. Jotain kertoo sekin, että noin kokenut joukkue menettää pallon 21 kertaa, jakoi Koskinen tunnustusta Kesäselle.

Turnauksen päätösottelut pelataan sunnuntaina. Tulevat EM-karsintavastustajat Suomi ja Ukraina kohtaavat puoliltapäivin.

- Tärkeintä on se, että saamme nämä mustat hetket eliminoitua. Tämän tason vastustajat käyttävät kyllä kaikki nukahdukset hyödykseen, miettii Koskinen ennen sunnuntain ottelua.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle