Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisten EM-karsintaurakka alkoi työvoitolla Bulgariasta

Veikkausvinkit

 
Naisten EM-karsintaurakka alkoi työvoitolla Bulgariasta

Suomen naisten maajoukkueen taistelu viimeisestä paikasta Puolan EM-kisoihin alkoi parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi haki sisukkaan 57-61 (32-32)-taisteluvoiton Bulgariasta. Levypallopeliä dominoinut Suomi rankaisi Bulgariaa erityisesti korin alta Taru Tuukkasen nakuttaessa voittajille tupla-tuplan (14/12).

Viime kesänä Suomi kärsi EM-karsintojen alkulohkossa kaksi tappiota Bulgariaa vastaan, mutta perjantaina Suomi oli kentällä olleista joukkueista selkeästi parempi. Aivan alkuminuuttien yskähtelyään lukuun ottamatta Suomi hallitsi kenttätapahtumia kontrolloiduilla, pitkillä hyökkäyksillä, uhrautuvalla joukkuepuolustuksella sekä erinomaisella levypallopelaamisella (Suomi 35-Bulgaria 22).

- Jos joku on joskus ollut työvoitto, niin tämä. Emme olleet parhaalla jalalla liikkeellä, mutta pystyimme ottamaan väkisin vääntämällä voiton koko joukkueena. Tauon jälkeen peli alkoi kääntyä meille ja siinä vaiheessa huomasimme, että jos teemme asiat kuten sovimme, tämä on meidän matsimme, hehkui Suomen päävalmentaja Tommi Koskinen.

Koskinen kiitteli tuiki tärkeän avausvoiton jälkeen valmennusjohtoaan ja pelaajiaan hyvin tehdystä valmistautumisesta.

- Olimme valmistautuneet matsiin hyvin tekemällä yksityiskohtaiset scouttinauhat viime kesän peleistä. Teimme monta pikkujuttua, jotka satuttivat Bulgariaa yllättävänkin paljon. Esimerkiksi käytimme Bulgarian tapaa vaihtaa palloscreenit härskisti hyödyksemme screeneistä syntyneiden mismatch-tilanteiden muodossa, Koskinen kehui.

- Toinen tärkeä asia oli se, että maltoimme uskoa siihen, että jos kolmoset eivät putoa, meidän on pelattava palloa sisälle. Siirsimme palloa lähelle koria maltilla ja tuloksellisesti. Kahden pisteen heittoprosenttimme (57,6 %) ja pallonmenetystemme määrä (8) osoittavat, että pelasimme järjellä.

Stenin kolmonen aloitti Suomen kirin

Matkaväsynyt Suomi aloitti ottelun kompastellen, ja Bulgaria johti kahdeksan minuutin pelin jälkeen ottelua lukemissa 19-9. Avausjakson päätteeksi Heta Korpivaara, Taru Tuukkanen ja Dionne Pounds onnistuivat kuitenkin korinteossaan tuoden Suomen kolmen pisteen päähän. Bulgaria yritti karkumatkaa myös toisen jakson alussa, mutta Suomi kuroi eron umpeen Poundsin ratkaisuilla ja tasoitti ottelun tauolle lähdettäessä Reetta Piiparin viime hetken kolmosella.

Kolmannella jaksolla peli alkoi hiljalleen kääntyä Suomen hyväksi. Suomi taisteli levypallot parempaan haltuun ja runnoi väkisin koreja lähietäisyyksiltä. Sinivalkoisten varsinaisen voittomarssin käynnisti kuitenkin Minna Sten, joka upotti huikean haamukolmosen sisään kolmannen jakson viimeisellä sekunnilla muutamia metrejä puolen kentän viivan takaa.

Päätösjaksolla Suomen johto sahasi 6-8 pisteessä. Bulgaria pääsi loppuminuuteilla kahdesti kolmen pisteen päähän, mutta suomalaispuolustus piti huolta siitä, ettei Bulgaria päässyt ottamaan enää viime hetkillä leipäheittojaan.

- Kolmannen jakson päättänyt kolmonen oli Minnan (Sten) ainoa kori, mutta se tuli sitäkin tärkeämpään paikkaan. Sen jälkeen me saimme lopullisesti hengen päälle ja kontrollin peliin, kiitteli Koskinen.

Suomen puolustus teki erityisen hyvää työtä Bulgarian amerikkalaisvahvistuksen Donneka Hodgesin eliminoimisessa. Bulgarian ykköstykkinä tunnettu Hodges yritti perjantaina 15 kertaa pelitilanneheittoa, mutta onnistui vain viidesti.

- Dionne Pounds, Krista Gross ja Heta Korpivaara puolustivat vuorotellen Hodgesia ja tekivät erittäin hyvää työtä. Kun tuon tason pelaaja jää 12 pisteeseen, voimme sanoa onnistuneemme, Koskinen kehui.

Sinivalkoisten tehokkain oli ilmatilaa korin alla hallinnut Taru Tuukkanen (14/12). Dionne Pounds (14/4) masensi bulgarialaispuolustuksen kovilla heitoillaan, Reetta Piipari (8/4) onnistui heitoissaan aina Bulgarian yrittäessä karkumatkalle ja Heta Korpivaara (9/4/3 syöttöä) viimeisteli viisi pistettä päätösjaksolla. Tärkeässä roolissa oli myös levypallo- ja puolustuspelissä kunnostautunut Krista Gross (7/7/4 riistoa).

Tulikoe jatkuu - lauantaina vastassa Unkari

Suomen EM-karsintaurakka jatkuu lauantaina, jolloin vastaan asettuu lohkon isäntämaa ja ennakkosuosikki Unkari. Unkari aloitti karsintansa myrskyvaroituksella lyömällä Hollannin 68-39 (41-17) 2,000-päisen kotiyleisönsä edessä.

- Unkarilla on koossa huomattavasti parempi ja kokeneempi joukkue kuin viime kesänä, Koskinen varoittaa.

- Tärkeintä on ottaa oppia tästä päivästä ja muistaa, mikä merkitys on hyvällä alulla. Unkari karisti avausottelussa Hollannin kintereiltään jo kymmenen minuutin aikana, eikä Hollanti pystynyt enää nousemaan jaloilleen. Unkari tulee kentälle täydellä teholla ylösheitosta alkaen, ja meidän on oltava valmiit siihen.

Suomi ja Unkari kohtaavat Sopronissa lauantaina klo 19:00 Suomen aikaa. Viisijoukkueisen lohkon voittaja etenee kahden joukkueen karsintafinaaliin.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle