Täysi pistepotti vaihtui lohdutuspinnaan

Yhdestä pallosta oli kiinni Suomen lentopallomaajoukkueen ilo tai murhe torstaina Argentiinassa. Suomella oli kaksikin ottelupalloa neljännessä erässä ottaa täysi kolme pisteen saalis Argentiinalta, mutta lopputuloksena oli tappio ja yksi sarjapiste.*
Argentiina nousi ahdingosta otteluvoittoon 3-2 (21-25, 25-18, 19-25, 26-24, 15-11) Maailmanliigan viidennen viikonvaihteen avauskamppailussa Formosassa. Näin suomalaiset kokivat jo neljännen 2-3- tappion yhdeksännessä Maailmanliigan pelissään tänä kesänä.

- Minulla on kaksi johtoajatusta tällä hetkellä. Ensinnäkin tunnen suuttumusta, kun hävisimme tällaisesta paikasta ottelun. Toinen näkmykseni on hyvä, koska pelimme paranee koko ajan ja tänäänkin tuli taas parannusta monella osa-alueella. Tämä on oikea tie jota kuljemme, mutta totta kai tappio tuntuu juuri nyt erittäin pahalle, Suomen päävalmentaja Daniel Castellani paketoi tunteitaan kotimaassaan heti pelin jälkeen.

Suomella oli neljännessä erässä kaksi perättäistä ottelupalloa 24-22-tilanteesta. Juuri aiemmin Facundo Conten korvannut Mariano Giustiniano kaivoi esiin parhaat aloitussyöttövoimat ja kaksi Sebastian Solen hyökkäystä sekä perään Rodrigo Quirogan onnistumiset toivat erän lopulta isännille 26-24.

Viidennessä erässä heikon alun (1-4) jälkeen Mikko Oivanen piiskasi joukkuetta hienoilla syötöillään johtoon, mutta putki katkaistiin rajatuomarin kotiinpäin vedolla 5-5- tilanteessa. Selvästi sisällä ollut syöttö olisi ollut Oivaselle jo syöttövuoron kolmas ja kenties ratkaiseva loppupelin kannalyta.

Nyt Argentiina sai uuden mahdollisuuden ja sen se käytti passari Luciano De Ceccon vahvojen syöttöjen innostamana.

Suomen peli oli suurimmalta osalta erittäin hyvää. Syöttöpeli on parantunut koko Maailmanliigan ajan ja vastaanotto-hyökkäys sekä torjunta-puolustus olivat eilen vahvaa.

Suomi vei torjunnat 15-9 viisi kertaa torjuneen Mikko Oivasen ja erinomaisesti torjuntaa johtaneen Konstantin Shumovin johdolla.

Antti Siltala (21 pistettä) ja Mikko Oivanen (22) hoitivat pääasiallisesti Suomen hyökkäyspeliä tehokkaasti. Tuomas Sammelvuo hoiteli vastaanttotehtävät liberona erinomaisesti ja edelleen oudolla pelipaikalla pelaava konkari paransi myös puolustuspelaamistaan.

Mikko Esko sai pelillään kotijoukkueesta pois tolaltaan tähtikaksikon Luciano De Cecco - Facundo Conte. Kaksikko vietti pitkän tovin vaihtopenkillä ja vain passai De Cecco pelasi enää ratkaisuvaiheissa mukaan peliin. Ja erinomaisesti 23-vuotias paikkansa takaisin Nicolas Uriartelta ottikin.

Hakkuri Federico Pereyralla kulki hyvin juuri De Ceccon kanssa ja mies oli kentän pistekuningas 26 pinnalla. Rodrigo Quiroga teki 16 ja Conte 15 pistettä. Vasta neljännen erän lopussa kentälle tullut Mariano Giustiniano loisti kahdeksan pisteen verran ensimmäisessä vastuunpaikassaan tänä kesänä. Keskeltä Argentiina pelasi paljon Lahden kahden viikon takaisia pelejä vähemmän.

Argentiina nousi kolmannella Suomi-voitollaan 22 pisteeseen. Voitto oli joukkueelle jo kahdeksas perättäinen avaustappion (Serbia 0-3) jälkeen. Serbia on lohkokakkosena 13 pisteellä, Suomi kolmantena yhdeksällä ja Portugali viimeisenä seitsemällä.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Formosassa perjantaina (Suomen aikaa lauantaina 3:00).