Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Hurmioitunut Suomi karkasi Norjalta kolmannella jaksolla

Veikkausvinkit

 

Hurmioitunut Suomi karkasi Norjalta kolmannella jaksolla


Norjan maajoukkue vikkeline takamiehineen teki kiusaa Suomelle maanantain PM-kisaottelun ensimmäisellä puoliskolla, mutta joukkueiden taitoero kävi selväksi välittömästi tauon jälkeen. Suomi kiristi puolustuksensa intensiteettiä, vei kolmannen jakson 31-10 ja koko ottelun löylytyslukemin 96-51 (36-35).

Norjalaiset johtivat ottelua toisen kymmenminuuttisen alussa vielä lukemissa 22–15, mutta joukkueen meno alkoi puoliajan häämöttäessä hiipua. Suomi käytti norjalaismenetykset järjestäen hyödykseen ja onnistui nousemaan tauolle lähdettäessä yhden pisteen johtoon.

Kolmannen jakson alussa jyvät erotettiin akanoista. Suomen joukkuepuolustus kipsasi Norjan pallonliikkeen täysin, ja Suomi jylläsi kaikki pelitilanneheittonsa upottaneen Gerald Lee jr:n (16/1) vahvoilla ratkaisuilla 41–46-johdosta 19-0-jaksolla 41–65-johtoon. Päätösjakso oli jopa vieläkin suvereenimpi suomalaisnäytös: ensimmäiset kahdeksan minuuttia merkittiin suomalaisille 23-0!

– Konkreettisimmat erot ensimmäisen ja toisen puoliskon välillä olivat ne, että toisen puoliskon alussa puolustuksemme intensiteetti nousi dramaattisesti ja hyökkäyspeliemme organisointi alkoi toimia. Toinen puolisko olikin jo ihan hyvää koripalloa, hymyili Suomen apuvalmentaja Jukka Toijala viitaten Suomen 60–16-dominointiin.

Toijala jakoi kuitenkin kunniaa myös norjalaisille: takamiehet Terrence Oglesby (5/2), Anders Stien (8/2) ja Stian Mjoes (5/0) onnistuivat ensimmäisen viidentoista minuutin aikana jallittamaan suomalaispuolustajiaan muutamaan otteeseen.

– Norja oli levänneenä liikkeillä ja etenkin heidän takakentällään on muutamia kavereita, jotka todella osaavat pelata. Norja on kuitenkin pienikokoinen ja materiaaliltaan kapea joukkue, ja kun heidän avainpelaajansa väsyvät, jälki on tuollaista.

Kisat huipentuvat tiistai-illan Ruotsi-otteluun

Päävalmentaja Henrik Dettmann peluutti jälleen koko miehistöään. Kahdestatoista pelaajasta yksitoista pelasi vähintään kymmenen minuuttia, mutta yksikään pelaaja ei pelannut 22 minuuttia enempää. Peliaikajakaumaakin mukaillen susijengin pisteet jakautuivat tasaisesti ja kunnostautujia löytyi monta.

Gerald Lee jr ja Shawn Huff (11/8) nakkelivat koreja liukuhihnalta Suomen kolmannen jakson irtioton aikana, jonka jälkeen Mikko Koivisto (13/5/3 syöttöä) pääsi esittämään parastaan. Samuel Haanpään (14/2) heitot välttelivät aluksi koria, mutta alkoivat upota päätösjaksolla. Tuomas Iisalon (10/2) ansioksi voidaan puolestaan laskea norjalaislupaus Terrence Oglesbyn pysäyttäminen.

– Oglesby teki eilen Ruotsia vastaan 25 pinnaa aika lailla pysäyttämättömästi, mutta Iisalo piti tänään huolen siitä, ettei Oglesbylle tarjoutunut edes heittotilaa. Kaksi pelitilannekoria seitsemästä yrityksestä kertoo kaiken tarpeellisen, kehaisi Toijala Iisaloa.

Positiivisten suorittajien joukkoon Toijala laski myös Petri Heinosen (7/2), joka nautiskeli päätösjaksolla kaksi donkkia norjalaispuolustuksen siimekseen.

Maanantai-ilta jatkuu Tanskan ja Islannin kohtaamisella. Kaikki kolme otteluaan selkein lukemin voittanut Suomi huipentaa PM-kisaurakkansa tiistai-iltana klo 21:15 Suomen aikaa isäntäjoukkue Ruotsia vastaan. Toijalan mukaan kuviot turnauksen päätösotteluun ovat selvät.

– PM-kullasta pelataan, joten motivaatiota ei tarvitse hirveästi hakea. Ruotsi on vastustajana laadukkaampi kuin yksikään tässä turnauksessa tähän asti kohtaamamme, ja kahdessa edellisessä pelissään he ovat pelanneet ikään kuin käsijarru päällä. Heillä oli tänään välipäivä, joten heidän on odotettava saapuvan huomiseen peliin latautuneina ja tuoreilla jaloilla.

Suomen joukkueesta lepovuorossa Norjaa vastaan olivat Hanno Möttölä, Teemu Rannikko, Kimmo Muurinen sekä Petteri Koponen. Toijala vihjaa, että kvartetti palaa kentälle Ruotsia vastaan.

– Kuten näkyy, meillä oli pari tärkeää pelaajaa huilivuorossa, joten tuoreita jalkoja löytyy huomenna meiltäkin.

Koripalloliiton tiedotteesta /  UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle