Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kroatia antaa Suomelle tulikasteen keskiviikkoiltana

 

Kroatia antaa Suomelle tulikasteen keskiviikkoiltana


Suomen miesten maajoukkue saa tulikasteensa kesän 2011 EM-kisoihin keskiviikkoiltana, kun entisen Jugoslavian koripallon mahtimaihin kuuluva Kroatia astelee ”susijengiä” vastaan klo 21:00 Alytusin areenalla. Suomen apuvalmentaja Pekka Salmisen mukaan Kroatian joukkuepeli perustuu pitkälti samoihin elementteihin kuin Suomen.

Valmistavissa maaotteluissaan mm. Serbian, Iso-Britannian ja Kiinan päihittänyt Kroatia on valinnut Liettuan kisakoneeseen lauman pitkiä, urheilullisia pelaajia. Vaikka ryhmän keski-ikä (25,5 vuotta) on susijengiin (27,3 vuotta) verrattuna alhainen, Kroatian kokemus kovimmista eurooppalaisista liigoista on huomattava.

– Varsinaiset jyrät puuttuvat, mutta Kroatia on täynnä pitkiä urheilullisia pelaajia ja vauhdikkaita takapelaajia. Joukkue on nuori, mutta heillä on paljon kokemusta kovista liigoista, ennakoi Suomen apuvalmentaja Pekka Salminen.

Viime kesänä MM-kisoissakin pelanneen Kroatian pelitapa on Salmisen mukaan hyvin pitkälti samanlainen Suomen pelitavan kanssa.

– Liikkuvuutta, pallonliikettä ja aggressiivista puolustusta. Kroatia juoksee hyvin kenttää. Sillä tavalla heidän pelityylinsä sopeutuu meidän pelityyliimme aika mukavasti.

Kroatian vaarallisimmiksi pelaajiksi Salminen poimii suurseura Real Madridia edustavan sentteri Ante Tomicin (217 cm, 24 v), Zalgiris Kaunasin pelinrakentaja Marko Popovicin (185 cm, 29 v) sekä vasta 22-vuotiaan, 203-senttisen Bojan Bogdanovicin, joka siirtyy tulevaksi kaudeksi huippusatsauksia tehneeseen turkkilaisseura Fenerbahce Ülker Istanbuliin.

Kroatian nimimiesten kaarti on kuitenkin laaja: silmällä pidettävien pelaajien listaan kuuluvat myös ehdottomasti Sasu Salinin joukkuetoveri Union Olimpija Ljubljanasta, NBA:ssakin pelannut Damir Markota (209 cm, 25 v), Unicaja Malagan veteraanisentteri Luka Zoric (211 cm, 26 v) sekä amerikkalaissyntyinen vauhtikone Dontaye Draper (180 cm, 27 v).

Suomi ja Kroatia ovat kohdanneet maaotteluhistoriansa aikana kolme kertaa. Otteluista jokainen on päättynyt Kroatian voittoon. Viimeksi joukkueet iskivät yhteen 2007 Tshekin Delnicessä, jolloin Kroatia voitti 103-68.

Suomen ja Kroatian välinen EM-kisojen avauspeli käynnistyy keskiviikkona klo 21. Ottelun voi nähdä suorana Nelonen Prolta sekä VeikkausTV:stä.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle