Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Koripallon suurmaa Kreikka susijengin seuraava vastus

 

Koripallon suurmaa Kreikka susijengin seuraava vastus


Liettuan EM-kisojen avauspäivänä niukan tappion Kroatialle kärsinyt Suomen miesten maajoukkue kohtaa seuraavaksi toisen Euroopan koripallojättiläisen, kun vastaan asettuu Kreikka. Avauspelissään Bosnia & Hertsegovinan kukistaneen Kreikan kokoonpanosta puuttuu nimekkäitä pelaajia, mutta joukkueella on silti käytössään kokoa, taitoa ja kokemusta.

Vuosikausia eurooppalaisen koripallon jättiläisiin kuulunut Kreikka on osoittanut mahtiaan mm. juhlimalla EM-kultaa 2005, sijoittumalla MM-hopealle 2006 ja saalistamalla EM-pronssia 2009. Kreikan miesten maajoukkue on kuitenkin murrosvaiheessa, sillä ryhmän kokoonpanosta puuttuvat mm. Vassilis Spanoulis, Sofoklis ”Baby Shaq” Schortsanitis, Theodoros Papaloukas, Dimitris Diamantidis ja Loukas Mavrokefalidis.

Nimimiesten poissaolosta huolimatta Kreikka on ollut tänä kesänä vahva ja hakenut EM-kisoihin valmistavissa maaotteluissaan voitot mm. Turkista, Saksasta, Venäjästä ja Puolasta. Suomen valmennusjohto tiedostaa helleenien vaarallisuuden.

– Kreikalla on muutamia avainpelaajia poissa, mutta motivaatio on nyt mukana olevilla kavereilla varmasti kohdallaan, painottaa Suomen apuvalmentaja Pekka Salminen.

– Kreikan joukkue on täynnä hyvin heittäviä isoja, jonka lisäksi etenkin Ioannis Bourousis (213 cm, 27 v) on todella kova jyrä korin alla. Lisäksi Antonis Fotsis (209 cm, 30 v) on ollut fantastinen, Salminen kehuu.

Italialaista Olimpia Milania edustavat Bourousis ja Fotsis kuuluvat Kreikan pelin kulmakiviin, jonka lisäksi Denver Nuggetsin iso mies Kosta Koufos (213 cm, 22 v) on matkalla tulevaisuuden Kreikka-koriksen tukipilariksi. Takakentälle vauhtia ja taitoa tuovat Nikolaos Zisis (197 cm, 28 v) sekä tulevaisuuden nimet Kostas Papanikolau (203 cm, 21 v), Kostas Sloukas (198 cm, 21 v) ja Nick Calathes (198 cm, 22 v).

– Vastustaja pelaa powerpeliä molemmissa päissä kenttää, joten meidän pitää saada nopeuselementit ratkaiseviksi ja liikuttaa palloa vastustajan sumputusta vastaan, kuten tapamme on. Vaikka Kreikan isot pelaajat liikkuvat suhteellisen hyvin, liikkuvuuden rajoittuneisuus on silti heidän heikkoutensa, arvioi Salminen.

”Suomi on vaarallinen”

Suomea vastaan Kreikka tulee valmistautuneena ilman pelkoa siitä, että kreikkalaiset ottaisivat haastajansa köykäisesti.

- Tässä lohkossa kaikkia joukkueita on todella kunnioitettava, sillä jokainen voi voittaa otteluita. Meidän pitää pelata yhtä hyvää puolustusta kuin pelasimme Bosnia-ottelun toisella puoliajalla. Suomi on todella vaarallinen joukkue, joka heittää paljon, kommentoi Kreikan päävalmentaja Ilias Zouros.

Kreikka ja Suomi ovat kohdanneet viimeksi vuoden 1995 EM-kisojen kenraaliharjoituksissa, jolloin Kreikka vei voitot pistein 85–72 ja 90–82. Kaikkien aikojen voitot ovat Kreikan hyväksi 13-7.

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle