Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sveitsi haastaa maailmanmestari-Suomen tänään Seinäjoella

 

Sveitsi haastaa maailmanmestari-Suomen tänään Seinäjoella


Suomen miesten salibandymaajoukkue esiintyy kotimaassa ensimmäisen kerran sitten viime vuoden joulukuussa pelatun voittoisan MM-finaalin, kun maailmanmestarit saavat perjantaina ja lauantaina pelattavissa maaotteluissa vastaansa Sveitsin, joka jäi MM-kisoissa neljänneksi.

Seinäjoella tänään klo 18.30 alkava Suomen ja Sveitsin salibandymaaottelu on 51. kerta kun joukkueet käyvät vastakkain. Tähän mennessä pelatuista otteluista Suomi on voittanut 35, seitsemän kertaa on pelattu tasan ja kahdeksan kertaa Sveitsi on ollut vahvempi. Maaliero on Suomen hyväksi 261 - 140.

Suomi ja Sveitsi kohtasivat ensi kertaa 11. maaliskuuta 1989 Zürichissä, jossa Suomi voitti 5-4. Vuotta myöhemmin kaksoismaaottelussa Helsingissä Suomi vei ensimmäisen osan 10-2 mutta taipui toisessa 3-5-yllätystappioon.

Suomen kahdeksasta tappiosta kirvelevin koettiin kevään 1998 MM-välierässä, jonka Sveitsi voitti rangaistuslaukauskisassa 5-4.

Kevään 2004 kisoissa Sveitsi jätti Suomen lohkokakkoseksi voittamalla alkusarjan ottelun viimeisen minuutin maalilla 4-3. Joukkueet olivat uudelleen vastakkain pronssiottelussa, jonka Suomi voitti rangaistuslaukauksilla Sveitsin osuttua jatkoajalla Suomen maalin yläputkeen.

Tämän viikonlopun mielenkiintoinen kysymys on, mihin suuntaan Sveitsin uusi valmennustrio Petteri Nykky - Juha Jäntti - Heikki Luukkonen joukkueen peliä on ehtinyt kehittää ja millaiset vastalääkkeet he ovat löytäneet Suomen vahvuuksiin

Petri Kettunen tekee puolestaan kotimaassa ensiesiintymisen Suomen maajoukkueen päävalmentajana. Hän on valinnut joukkueeseen mukaan kolme ensikertalaista, joista nuorimpana Tampereen SC Classicin vasta 17-vuotias puolustaja Nico Salo. 

Toinen kohtaaminen on vuorossa lauantaina Tampereella.

Maaottelujen aikataulut
Perjantai 9.9. klo 18.30 Seinäjoen Urheilutalo, Kirkkokatu 15, 60100 Seinäjoki
Lauantai 10.9. klo 18.30 Tampere Areena, Jäähallinraitti 3, 33540 Tampere

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle