Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomi ja Slovenia kamppailevat pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon

 

Suomi ja Slovenia kamppailevat pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon


Suomen miesten maajoukkueen pelaajat ovat Liettuan EM-kisojen aikana pelanneet yhden ”uransa tärkeimmän ottelun” toisensa jälkeen. Sama tahti jatkuu maanantaina, kun susijengi pelaa EM-kestomenestyjä Sloveniaa vastaan EM-kisojen pudotuspelipaikasta ja samalla paikasta Euroopan kahdeksan parhaan joukossa.

Entisen Jugoslavian koripallojätteihin lukeutuva Slovenia on tottunut menestymään EM-kentillä, josta edellinen osoitus on vuoden 2009 kisojen neljäs sija. Käynnissä olevat kisat Slovenia aloitti tuttuun tapaan vahvasti, mutta alkusarjan päätteeksi kärsityn yhden pisteen Venäjä-tappion jälkeen kone on yskähdellyt pahasti: tuloksena tappiot Kreikalle (60-69) ja Makedonialle (59-68).

Kolmesta tappiosta huolimatta Suomen valmennusjohdossa ymmärretään Slovenian viime vuosien meriitit ja pelaajien vaarallisuus. Joukkueen odotetaan saapuvan ärsytettynä Suomea vastaan.

– Slovenian pelitapa on meidän pelaamisellemme suuri haaste. Heillä on jokaisella pelipaikalla taitavia, epäitsekkäitä pelaajia. Meidän on oltava skarppina koko ajan, painottaa Suomen apuvalmentaja Pekka Salminen.

Salminen luonnehtii Slovenian pelaavan samanlaista koripalloa kuin Suomi.

– Molemmilla joukkueilla on monipuolisia pelaajia ja pallo liikkuu loistavasti. Slovenian pallonliike tulee pysäyttää, tai muuten tulee äitiä ikävä. Lisäksi Slovenialla, aivan kuten meilläkin, on joukkuemoraali korkealla ja yhteishenki kova. Suurin ero kahden joukkueen välillä löytyy työnantajista – Slovenialta ei puutu Euroliiga-kokemusta.

Slovenian vaarallisimmaksi pelaajaksi Salminen nostaa FC Barcelonan teholaituri Erazem Lorbekin (210 cm, 27 v), mutta joukkueen todellinen vahvuus on laajuus: NBA-seura Houston Rocketsin Goran Dragic (194 cm, 25 v), ”Slovenian Teemu Rannikko” eli turkkilaisen Galatasarayn Jaka Lakovic (186 cm, 33 v), Real Madridin väkivahva Mirza Begic (216 cm, 26 v) ja hallitsevan Slovenian mestari KK Krka Novo Meston Zoran Dragic (196 cm, 22 v) johdattavat ryhmän rynnistystä. Kisoissa kymmenen pelaajaa on uurastanut vähintään kymmenen minuuttia ottelua kohden.

– Jos jotain pyrimme käyttämään hyväksi, niin Slovenian takakentän pienuutta, Salminen vihjaa.

Suomi ei ole maajoukkuehistoriansa aikana voittanut kertaakaan Sloveniaa miesten maaotteluissa. Kaikki viisi keskinäistä ottelua ovat päättyneet Slovenian voittoon. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat elokuussa 2005 Radovljicassa, jolloin Slovenia voitti tuplamaaottelun pistein 88–43 ja 72–56.

Maanantain Suomi-Slovenia-ottelun voittaja etenee EM-kisojen puolivälieriin ja saa vastaansa avauskierroksella Espanjan tai Ranskan. Puolivälieräottelun voittaja jatkaa kisojen neljän parhaan joukkoon, mutta hävinnyt joukkuekin pelaa edelleen sijoitusottelut sijoista 5.-8. Suoran paikan vuoden 2013 EM-kisoihin lunastaa kisojen viisi parasta joukkuetta, jotka selviytyvät joko olympialaisiin (finalistit) tai olympiakarsintoihin (3 seuraavaa).

Koripalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle