Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Suomen naiset taipuivat Sveitsille Helsingin turnauksen avauksessa

 

Suomen naiset taipuivat Sveitsille Helsingin turnauksen avauksessa


Suomen salibandynaisten EuroFloorball Tour Helsingin Messukeskuksessa alkoi kirvelevällä tappiolla kun joulukuussa odottavan MM-turnauksen emäntä Sveitsi löi Suomen maalein 3-1 (1-0, 0-0, 2-1). Sveitsi vei vielä lisäpisteenkin voittamalla otteluun kuuluneen rangaistuslaukauskilpailun.

Vauhdikas ja fyysinen avauserä ehti loppusuoralle maalittomana, kunnes Sveitsi katkaisi keskiviivalla Suomen Laura Kokon poikkisyötön ja Julia Suter karkasi läpiajoon laukomaan maalivahti Jonna Mäkelän kautta johtomaalin.
Suomi painoi rajusti erän lopun ja toisen erän rajusti päälle muttei kyennyt lievästä hallinnasta huolimatta maalintekoon. Hyvistäkin paikoista laukaukset jäivät liian heikoiksi.

Suomi avasi viimein maalitilinsä päätöserän puolivälissä kun Anu Peltokangas laukoi ja Katri Luomaniemi ronkki pallon maalivahdin suojuksista yli maaliviivan. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kuin puolitoista minuuttia ennen kuin Sveitsin Mirca Anderegg pujotteli sisään Suomen puolustukseen ja siirsi oikeaan siipeen Corin Rüttimannille, joka iski asettelematta vieraat uudelleen johtoon. Suomen Heidi Härkösen istuessa kaksiminuuttista kiinnipitämisestä Rüttimann osui vielä kerran.
Suomi pääsi yrittämään kavennusta vielä rangaistuslaukauksesta, mutta Jenni Timosen laukaus viuhui yli maalin eikä Suomi onnistunut edes tilanteesta seuranneella kahden minuutin ylivoimalla.

Rangaistuslaukauskisassa Suomelta epäonnistuivat niin Hanna-Mari Uimonen ja Elina Kujala kuin Katri Luomaniemikin. Niinpä Sveitsin Mirca Andereggin taidokas sijoitus vasempaan yläkulmaan riitti vastustajalle lisäpisteeseen.

- Pallollinen peli oli, miten sen kauniisti sanoisin, todella surkeaa tänään, Suomen päävalmentaja Karo Kuussaari mietti.
- Teemana oli että pallollinen joukkue voittaa, mutta on mahdotonta menestyä, jos meillä ole pallonhallintaa. Tänään me juostiin perässä. Myös kaksinkamppailut hävittiin, Kuussaari muistutti. Hänen mukaansa maajoukkueen viime viikko on ollut fyysisesti vaativin periodi  kahteen vuoteen, jolla hän viittaa viime viikonlopun fyysisesti rankkaan maajoukkueleiriin.
- Vähän jumissa oltiin ja joukkue oli väsyneen näköinen. Pelaajat kävivät pikaisesti kotona ja viikon puolivälissä kokoonnuimme taas leirille. Näin kovaa peliä ei meillä ole ollut pariin kuukauteen, mutta myönnän toki, että parempi joukkue voitti tänään. Kuussaari oli tappion jälkeen pettynyt, mutta MM-näkymiä tulos ei himmentänyt.
- En ole huolestunut, pohjia on rakennettu huolellisesti ja tämä on vielä harjoittelua, matka jatkuu suunnitellusti kohti MM-kisoja.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle