Maailmanmestari Suomi taipui Brnossa Tshekille

Suomen salibandymaajoukkue aloitti Tshekin Brnossa pelattavan neljän maan turnauksen yllättäen tappiolla kun Tshekki oli Suomen hallinnasta huolimatta parempi maalein 7-5 (2-1, 1-2, 4-2).

Kolmannen erän neljännellä minuutilla Tatu Väänänen vei Lauri Kapasen syötöstä Suomen maalin johtoon, mutta isäntien neljä perättäistä osumaa käänsivät pelin. Mikko Kohonen nosti Suomen vielä minuuttia ennen loppusummeria kahden maalin päähän, mutta tasoitukseen ei aikaa enää riittänyt.

Lauantaina Suomi kohtaa Ruotsin, joka tänään kaatoi Sveitsin 8-4 (2-1, 3-2, 3-1).

Salibandya, Brno, Tshekki
Miesten neljän maan turnaus
Tshekki - Suomi 7-5 (2-1, 1-2, 4-2)
1. erä: 6.37 Martin Ostransky (Matej Jendrisak) 1-0, 7.13 Vojtech Skalik (Martin Richter) 2-0, 19.45 Esa Jussila (Mika Kohonen) 2-1.
2. erä: 26.11 Mikko Kohonen (Pasi Halonen) 2-2, 29.36 Tero Tiitu (Jussila) 2-3, 36.09 Tom Ondrusek 3-3.
3. erä: 43.05 Tatu Väänänen (Lauri Kapanen) 3-4, 45.52 Ostransky (Daniel Sebek) 4-4, 48.58 Milan Fridrich (Daniel Sebek) 5-4, 55.38 Milan Garcar (Ondrusek) 6-4, 58.54 Martin Tokos (Tomas Chrapek) 7-4, 59.00 Mikko Kohonen 7-5.

Laukaukset: Tshekki 22, Suomi 27.

Jäähyt: Tshekki 4x2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Martins Gross ja Martins Larinovs, Latvia.