Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Lentismiehet vakuuttavasti finaaliin Kroatiassa

 

Lentismiehet vakuuttavasti finaaliin Kroatiassa


Suomen miesten lentopallomaajoukkue selvitti perjantai-iltana tiensä Euroopan esiolympiakarsinnan finaaliin. Suomi kaatoi Portugalin 3-0 (25-21, 25-21, 25-20). Suomi kohtaa lauantaisessa finaalissa kello 16.30 Suomen aikaa Slovenian. Voittaja varmistaa paikan ensi toukokuussa Bulgarian Varnassa pelattavaan Euroopan olympiakarsintaan.
Bulgarian karsintaan tulee kahdeksan joukkuetta: isäntämaa Bulgaria, Suomi, kaksi muuta esikarsintojen lohkovoittajaa sekä maailmancupin neljästä eurooppalaisjoukkueesta (Serbia, Venäjä, Puola ja Italia) ne, jotka eivät sijoitu Japanissa kolmen parhaan joukkoon. Jos nelikosta löytyy suoran olympiapaikan saavuttajia, otetaan tilalle esikarsintojen parhaat lohkokakkoset.

Suomen peli kulki mallikkaasti ja muutamista Portugalin pisteputkista toivuttiin mallikkaasti. Suomi oli käytännössä vastustajaa parempi kaikilla osa-alueilla.

Erien loput Suomen hallintaa

Päävalmentaja Daniel Castellani marssitti kentälle tutun aloitusseitsikon: Mikko Esko, Mikko ja Matti Oivanen, Konstantin Shumov, Antti Siltala, Olli Kunnari ja Pasi Hyvärinen (libero).

Hyvän alun (8-4) jälkeen Suomi menetti otteen Portugalille. Andre Lopezin syötöt ja Flavio Cruzin vahva peli verkolla nostivat Portugalin johtoon toiselle tekniselle aikalisälle 14-16.

Suomen puolustuspeli ja hyvät laitapelaajien hyökkäykset nostivat kuitenkin joukkueen taas johtoon (18-17) ja lopulta erävoittoon 25-21. Suomen laiturikolmikolle Siltala-Kunnari-Mi.Oivanen merkittiin erään komeat 17 pinnaa.

Portugali hankkiutui heti toisen erän aluksi 0-4- johtoon ja Suomella riitti kirittävää. Matti Oivasen syöttövuorolla ote kuitenkin siirtyi täysin Suomelle ja lopulta erä tuli kotiin 25-21.

Kolmas erä oli jo Suomen hallintaa alusta alkaen, mutta Portugali pääsi mukaan tiivistettyään torjuntapeliään useamman pelaajavaihdon kautta. Hakkuri Mikko Oivanen ajautui myös hetkeksi vaikeuksiin. Onneksi tehot muilta kuitenkin löytyivät ja Suomi sai juhlia otteluvoittoa jo kolmannen erän jälkeen Olli-Pekka Ojansivua syötettyä ottelun päätökseen ässällä.

EM-kisojen nejännesvälierän uusinta

Slovenia eteni turnauksen finaaliin kaatamalla välierässä isäntäjoukkue Kroatian perjantaina 3-2 (22-25, 25-19, 22-25, 25-11, 15-8). Alkulohkossa Slovenia voitti Portugalin 3-2 ja Ukrainan 3-1.

Veselin Vukovicin valmentaman Slovenian passareina pelaavat Rok Satler ja Grogor Ropret. Hakkurina on pääasiassa pelannut Mitja Gasparini (17,7 pist/ott.) ja häntä on tuurannut Alen Sket. Keskellä slovenialaisilla ovat Alen Pajenk (12,3) ja Davor Cebron tai Matej Vidic. Yleispelaajina ovat pelanneet Tine Urnaut (9,7) ja Andrej Flajs (13,7). Joukkueen libero on Sebastijan Skorc.

Suomi on kohdannut Slovenian aiemmin kahdeksan kertaa ja voitot ovat Suomelle 6-2. Viimeksi joukkueet kohtasivat syksyn EM-turnauksen neljännesvälierissä Wienissä, jossa Suomi voitti 3-2.

Slovenia sijoittui viime kesän Euroopan liigassa kolmanneksi.

Suomen pistemiehet
Mikko Oivanen 15/+7
Antti Siltala 13/+7
Olli Kunnari 7/-1
Konstantin Shumov 7/+4
Matti Oivanen 8/+6
Mikko Esko 4/+2
Pasi Hyvärinen (L) vastaanotto 56 %
Olli-Pekka Ojansivu 1/0

Portugalin parhaat pistemiehet
Flavio Cruz 8/+2
Joao Jose 10/+9
Joao Malveiro 9/+6

Lentopalloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle