Kanada antoi Nuorille Leijonille oppitunnin

Suomi aloitti nuorten MM-turnauksen kärsimällä murskatappion isäntämaa Kanadalle. Loppulukemat 1-8 kertovat ottelusta kaiken olennaisen.

Suomalaisleirissä oli hyvin tiedossa, että ottelun alussa pitää olla hereillä. Kuitenkin Kanada oli tehnyt kaksi maalia reilussa neljässä minuutissa. Shokkialku pakotti päävalmentaja Raimo Helmisen turvautumaan aikalisään, mutta sen vaikutukset jäivät vähäisiksi.

Suomi piristyi hieman, ja varsinkin ykkösketju sai luotua muutamia maalipaikkoja.

Nuorten Leijonien parhaana palkittu Alexander Ruuttu antoi maalillaan toivoa Suomelle, kun hän kavensi toisen erän alussa komealla rannelaukauksella. Syöttöpisteet merkittiin Miro Aaltoselle ja kaikkien aikojen nuorimpana Suomea nuorten MM-kisoissa edustaneelle Aleksander Barkoville. Iloa kesti vain hetken, sillä Kanada siirtyi uudelleen kahden maalin johtoon vain puolitoista minuuttia myöhemmin.

Sen jälkeen Kanada meni menojaan. Mark Stone teki ottelussa kolme maalia, ja niistä jokainen syntyi kahden metrin säteellä Suomen maalista. Vaikka Suomi oli vastustajaansa jäljessä lähes kaikessa, maalien edessä etumatka kisaisäntiin oli suurin.

Kanada pääsi pelaamaan kaksi kertaa ylivoimalla, ja teki kummallakin kerralla maalin. Sen sijaan Suomen ylivoimapeli oli ponnetonta. Tämä oli Suomen seitsemäs peräkkäinen tappio Kanadaa vastaan nuorten MM-kisoissa.

Suomi joutui pelaamaan toisesta erästä lähtien kuudella puolustajalla. Olli Määttä loukkaantui avauserässä, eikä enää palannut kentälle.

Seuraavaksi Suomi kohtaa USA:n. Ottelu pelataan keskiviikkoiltana Suomen aikaa.