Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Venäjä vei vähämaalisen Stadionottelun

 

Venäjä vei vähämaalisen Stadionottelun


Suomen ja Venäjän välinen Stadionottelu ratkesi vieraiden parempaan viimeistelyyn. Loppuluvut talvisella Olympiastadionilla olivat 2-0 Venäjälle.

Leijonat aloitti ottelun mallikkaasti ja paransi otteitaan pelin edetessä. Suomen maalipaikkojen rakentelu ei kuitenkaan tuottanut tulosta edes ottelun lopussa, kun isännät hakivat kavennusta ilman maalivahtia.

Näin ollen ottelun ratkaisivat Venäjän Stanislav Chistovin avauserän lopussa ja Evgeny Kuznetsovin päätöserässä ylivoimalla lapioimat osumat. Kuznetsovin osuma oli ottelun komein, kun keskushyökkääjä purjehti koko leijonapuolustuksen läpi ja sijoitti kiekon hallitusti maaliin.
   
17 asteen pakkanen ei leijonajoukkuetta tai yleisöä kangistanut, vaan tunnelma Stadikalla oli erinomainen alusta loppuun. Ottelun dramaattisin tilannekaan ei liittynyt kylmyyteen, vaan tuomaristoon. Päätöserässä linjatuomari Jari Korteniemi loukkasi jalkansa kaatuessaan jäähän ja poistui kentältä paareilla.

Ottelun jälkeen yksi illan ehdottomiin onnistujiin lukeutunut Marko Anttila pisti tappion tehottomuuden piikkiin.

- Hieno ilta ja hyvä tunnelma. Kaikkea ei kentälle asti kuullut, mutta näki kyllä että tunnelma oli hyvä ja yleisöä paljon. Hienoa, että sain olla mukana ja ainakin itse nautin tästä kokemuksesta täysin. Peli oli meiltä ihan ok, mutta hävittiin maalintekoon, Anttila summasi.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen jakoi Anttilan näkemyksen pelin kulusta ja antoi TPS-hyökkääjälle vielä lisäksi extrakehuja.

- Hyvä peli ja hyvä yleisö, ainoa mikä harmittaa on ettei voitettu. Luotiin kyllä hyvä määrä maalipaikkoja ja yleensä silloin voittaa pelejä. Joensuu ja Anttila varsinkin tekivät tänään hyvää työtä ja pojille olisi ainakin yhden maalin tänään suonut, Jalonen arvioi.

Anttila palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Venäjän paras oli Kuznetsov.

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle