Venäjä voitti Suomen naiset Eerikkilässä

Naisten jalkapallomaajoukkueen vuoden ensimmäinen A-maaottelu päättyi Venäjän voittoon 1-3 Eerikkilän Urheiluopistolla.

Ensimmäisellä puoliajalla paljon maalipaikkoja

Suomi hallitsi ottelutapahtumia, etenkin ensimmäisellä puoliajalla, ja loi hyviä maalitilanteita, mutta vierasjoukkue Venäjä viimeisteli tehokkaammin ja vei ottelun voiton.

Suomi aloitti ottelun erittäin vahvasti. Jo minuutin kohdalla Linda Sällström pelattiin pitkällä syötöllä vastakkain Venäjän maalivahdin kanssa. Maalia vartioinut Todua torjui, jonka jälkeen Sällström pelasi vetopaikan Emmi Alaselle, mutta Venäjän maalivahti torjui jälleen.

Suomi jatkoi vyörytystä. Maalintekoa pääsi yrittämään Maija Saari kulman jälkitilanteesta, mutta jälleen Venäjän maalivahti Todua esitti huipputorjunnan.

Linda Sällström liikkui jatkuvasti vaarallisesti Venäjän puolustusalueella. 8. minuutilla veto suuntautuu niukasti ohi ja minuutin kuluttua hän oli jälleen vastakkain Venäjän maalivahdin kanssa. Tälläkin kertaa Todua esti Sällströmin yrityksen, mutta jatkotilanteesta Emmi Alanen siirsi Suomen 1-0 johtoon.

Suomi jatkoi maalin jälkeenkin pelin kontrollointia ja piti vauhtia. Maalipaikkoja syntyi yhä Sällströmille ja Alanen hakeutui hyvin vetopaikkoihin. Myös Essi Sainio yritti jatkaa Leena Purasen keskityksestä pallon maaliin, mutta lisäosumia ei nähty.

Venäjä pyrki vastaiskuilla Suomen maalille ja yritys tuottikin tuloksen, kun 39. peliminuutilla Venäjän Sochneva viimeistelee tasoituksen 1-1:een.

Puoliajan lopuksi Tinja-Riikka Korpela piti lukemat tasoissa ohjaamalla vaarallisen venäläislaukauksen yli maalin.
Venäjä käänsi ottelun toisella puoliajalla

Toisen puoliajan alun Suomi jatkoi samalla ryhmityksellä ja loi painetta Venäjän maalille. Vaihtoja Suomi aloitti tekemään 55. minuutilla, jolloin sisään tulivat Jenna Korhonen, Susanna Lehtinen ja Sanna Talonen.

57. minuutilla nähtiin jälleen hyvä suomalaistilanne. Alanen pelasi Sällströmin läpi, mutta sijoitus meni maalin ohitse.

Toinen puoliaika oli ensimmäistä tasaisempi ja 62. minuutilla Venäjä pelasi Danilovan keskeltä maalipaikkaan. Hän ei erehdy ja vie Venäjän 1-2 johtoon.

Suomi jatkoi uusien pelaajien sisäänajoa ja 66. minuutilla sisään vaihdettiin Tiina Saario ja Kiia Laine. Laine pääsikin tekopaikkaan muutaman minuutin kuluttua, kun Sällström pelaa hänelle pallon takaviistoon. Kosketus palloon oli kuitenkin liian heikko ja laukaus suuntautui maalin ohi.

Venäjäkin pääsi myös tilanteisiin. 73. minuutilla Korpela torjuu venäläisyrityksen, mutta Venäjä jatkaa pyöritystä, kunnes Shlypina viimeistelee lukemat 1-3:een.

Suomi käytti kuudennen vaihtonsa ja Maiju Ruotsalainen tuli kentälle, kun peliä oli pelattu 78. minuuttia. Viimeisen kymmenminuuttisen Suomi jahtasi kavennusta. Ensin Annika Kukkonen laukoi noin 20 metristä, mutta Venäjän maalivahti Todua jatkoi hyviä esityksiä. Samoin Todua katkaisee Laineen ja Susanna Lehtisen keskitykset oikealta ennen suomalaispelaajia.

Lisäajalla Emmi Alanen pääsi vielä kahdesti yrittämään maalintekoa 16-alueelta, mutta lisämaaleja ei nähty ja ottelu päättyi vierasjoukkueen 1-3 voittoon.

Suomalaispelaajista Jenna Korhonen, Kiia Laine ja Maiju Ruotsalainen pelasivat ensimmäiset A-maaottelunsa.