Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Naisleijonille voitokas alku MM-kisoissa

 

Naisleijonille voitokas alku MM-kisoissa


Suomi voitti Venäjän maalein 5-4 USA:n Burlingtonissa lauantaina käynnistyneen naisten MM-turnauksen ottelussa. Eräluvut olivat 0-2, 2-0, 3-2.

Venäjä johti ottelua avauserän jälkeen maalein 2-0, mutta Suomi tuli toisessa erässä rinnalle Rosa Lindstedtin ja Karoliina Rantamäen maaleilla.

Päätöserässä Suomi karkasi voittoon Nina Tikkisen iskettyä 3-2- ja 4-3-maalit sekä Karoliina Rantamäen viimeisteltyä 5-3-osuman. Venäjä tuli vielä maalin päähän, mutta tasoitusmaalia se ei tehnyt.

Joukkueet kohtasivat viime vuonna MM-kisojen pronssiottelussa. Silloinkin Suomi oli parempi, ratkaisu saatiin jatkoajalla. Voittomaali merkittiin tuolloinkin Rantamäelle.

Päävalmentaja Pekka Hämäläisen kommentit ottelusta:
- Ottelusta muodostui vaikea, joka oli tietyllä tapaa myös oletettavissa, kun vastassa oli Venäjän kaltainen vastaiskujoukkue. Vaikean alun jälkeen joukkue osoitti 0-2 -tilanteessa vahvaa uskoa omaan tekemiseensä ja henkistä selkärankaa, nousemalla ensin tasoihin ja lopulta ohi. Tuleviin peleihin jäi vielä paljon parannettavaa, mutta oleellisinta tässä vaiheessa oli se, että pystyimme voittamaan hieman heikommallakin pelillä. Arvokisojen avauspeli on aina haastava, etenkin henkisesti.

Suomen parhaana pelaajana ottelussa palkittiin kaksi tärkeää maalia viimeistellyt Nina Tikkinen.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle