Suomen miehet voittoon Sveitsistä Bernissä

Suomen salibandymaajoukkue voitti toisenkin ottelunsa Sveitsin Bernissä pelattavassa EuroFloorball Tour -turnauksessa. Eilen Tshekin kukistanut Suomi kaatoi tänään Sveitsin 7-2 (4-2, 3-0, 0-0). Sveitsi kuittasi kuitenkin yhden pisteen sarjataulukkoon oltuaan parempi ottelun päätteeksi käydyssä rangaistuslaukauskisassa.

Suomi sai otteluun hyvän alun kun Mikael Järvi iski johtomaalin, ja heti seuraavassa vaihdossa Miko Kailiala avasi maalitilinsä maajoukkueessa uransa toisessa miesten maaottelussa. Sveitsi kykeni nousemaan vielä kertaalleen rinnalle, mutta Suomi karkasi vielä ennen taukosummeria. Jani Kukkola laukoi Suomen johtoon, ja vain kahdeksan sekuntia ennen summeria Esa Jussila muutti lukemiksi 2-4. Toisessa erässä Mikko Kohonen osui kahdesti ja Suomen parhaana palkittu Juha Kivilehto kerran.
Päätöserässä Suomi hallitsi peliä mutta säästi laukaisuyritykset varmoihin paikkoihin eivätkä lukemat taululla enää muuttuneet.
Rangaistuslaukauskisassa Suomen kolmas laukoja Esa Jussila ei onnistunut sinetöimään voittoa, vaan ratkaisu venyi jatkopariin, jossa kisa kääntyi Sveitsille Nicolas Berlingerin onnistuttua ja Kari Koskelaisen rystylaukauksen kilpistyttyä maalivahdin torjuntaan.

Sunnuntaina Suomi kohtaa turnauksen päätösottelussaan Ruotsin.

Salibandya, Bern, Sveitsi
EuroFloorball Tour
Sveitsi - Suomi 2-7 (2-4, 0-3, 0-0)

1. erä: 6.13 Mikael Järvi (Juha Kivilehto) 0-1, 7.04 Miko Kailiala (Esa Jussila) 0-2, 9.19 Christoph Hofbauer (Matthias Hofbauer) 1-2, 18.47 Emanuel Antener (Daniel Bill) 2-2, 18.58 Jani Kukkola (Oliver Wardi) 2-3, 19.52 Jussila (Kailiala) 2-4.
2. erä: 29.28 Mikko Kohonen 2-5, 33.46 Kivilehto (Järvi) 2-6, 35.14 Kohonen (Oliver Wardi) 2-7.
3. erä: Maaliton.

Rangaistuslaukaukset: Kaspar Schmocker Sveitsi (+) Mikko Kohonen Suomi (+) Dave Wittwer Sveitsi (-) Miko Kailiala Suomi (+) Michael Zürcher Sveitsi (+) Esa Jussila Suomi (-) Nicolas Berlinger Sveitsi (+) Kari Koskelainen Suomi (-).

Sveitsi voitti rangaistuslaukauskisan. Pisteet Suomelle 2-1.