Lentopallomiehet eivät piristyneet

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen oljenkorsi Lontoon olympialaisiin katkesi torstaina iltapäivällä, kun Slovakia löi Sofiassa Euroopan olympiakarsintojen viimeisessä alkulohkon pelissä Suomen 0-3 (20-25, 16-25, 25-21, 19-25)

Suomi jäi näin lohkossa viimeiseksi ja mahdollisuudet olympialaisiin ovat nyt menneet.

Suomen lohkossa jäljellä on kaksi ottelua: torstai-illan Italia-Saksa ja perjantainen Slovakia-Italia. Pistetilanne on ennen näitä: Saksa 6, Slovakia 3, Italia 2, Suomi 1. Lohkon kaksi parasta selviää lauantain välieriin, jonne on toisesta lohkosta jo selvinnyt Bulgaria.

Suomen avaukseen päävalmentaja Daniel Castellani teki kaksi muutosta Saksa-peliin, kun passariksi tuli Eemi Tervaportti ja toiseksi keskitorjujaksi Jukka Lehtonen. Hakkurina aloitti Mikko Oivanen, yleispelaajina Antti Siltala ja Olli Kunnari, toisena keskitorjujana Matti Oivanen ja liberona Pasi Hyvärinen.

Jukka Lehtosella maaottelu oli uran sadas.

Avauserässä Slovakia oli terävämpi alusta loppuun ja vei erän 20-25. Slovakia hyökkäsi peräti 73 % Suomen 56 % vastaan.

Toisessa Slovakia karkasi heti kättelyssä 0-5- johtoon keskitorjuja Tomas Kmetin otettua peräti kolme torjuntaa. Castellani otti erän aikana  Matti Hietasen Kunnarin tilalle ja Olli-Pekka Ojasivun hakkuriksi.

Slovakia oli edellisten vastustajien tapaan vahva torjunnassa. Suomen ensimmäinen torjuntapiste tuli Eemi Tervaportille vasta toisen erän 22. pallossa (8-14). Erä Slovakialle 16-25.

Kolmanteen erään Castellani marssitti toisen erän lopettaneen miehistön. Alun takkuilun jälkeen Olli Kunnarin syöttövuoron viiden perättäisen pisteen myötä Suomi nousi kuitenkin jo 11-8- johtoon. Suomi veikin erän Matti Hietasen (erään 7/+6) vahvan pelin johdolla 25-21.

Mikko Oivanen pelasi Suomen hakkuriksi neljänteen erään. Slovakia oli alusta alkaen muutaman pisteen edellä, mutta Suomi pisti erässä hyvin hanttiin. Erä kuitenkin jatkopaikastaan taistelevalle Slovakialle 19-25.