Iso-Britannia Suomen lentopallonaisia kovempi

Suomen lentopallonaiset hävisivät maaottelun Iso-Britannialle lukemin 2-3 (23-25, 16-25, 25-22, 25-22, 11-15).
Ottelu pelattiin Tampereen jäähallissa myöhään lauantai-iltana Suomen miesten maailmanliigapelin jälkeen.
Suomen naiset kohtasivat runsaan viikon aikana Iso-Britannian kaikkiaan neljä kertaa ja hävisivät kaikki ottelut. Kolme peliä päättyi lukemin 2-3 ja yksi 0-3.
- Pelasimme lopuksi hyvän pelin, mutta ihan ei kovuus riittänyt voittoon, valmentaja Petri Välimetsä sanoi.
- Otteet kuitenkin kertoivat, että nämä nuoret pystyvät ottamaan vastuuta. Muutama kokenut pelaaja tähän tarvitaan lisäksi, ja onneksi niitä meillä on olemassa.
Lauantain pelin Suomi aloitti hyvin. Sitten myös Iso-Britannia sai pelinsä kulkemaan.
Suomen passarina aloitti Kaisa Alanko ja hän ruokki pelissä hyvin keskipelaajia. Vuotta nuorempi, alle 19-vuotiaiden joukkueeseen kuuluva Katja Kylmäaho tuli passariksi toisen erän tilanteessa 8-13 ja kävi myös sen jälkeen useita kertoja pyörittämässä peliä.
- Nuorille pelaajillemme nämä pelit antoivat rutkasti kokemusta. Valitettavasti ihan ei päästy maistamaan voittamisen kulttuuria, valmentaja Välimetsä jatkoi.
Vähän kokeneemmista pelaajista Karoliina Kyllönen pääsi loppua kohti hyvään vauhtiin laidassa ja oli nostamassa Suomea peliin yhdessä toisen laitapelaajan Pauliina Vilposen kanssa.
Kolmannen erän Suomi käänsi jälleen voittoon passari Alangon pitkällä syöttövuorolla, jolla Suomi käänsi tilanteen 15-12:een. Alanko syötti erän lopussa Suomen vielä 24-18 karkuun ja lopulta Suomi vei erän 25-22.
Neljäskin erä meni samoin numeroin Suomelle, vaikka 16-9 johto valui välillä tasatilanteeksi 21-21.
Ratkaisevan erän aloitti paremmin taas vierasjoukkue 3-6:een. Suomi kiri tilanteen 7-7:ään. 11-11 tilanteesta vierasjoukkue kuitenkin piti ylpeytensä, ja vei erän 15-11.
Iso-Britannialta samat pelaajat olivat pääosissa kuin kolmessa aikaisemmassakin maaottelussa. Grace Carter oli keskellä 21 pisteen arvoinen. Kapteeni Lynne Beattie teki 15 pistettä Janine Sandell kuntoutuu myöskin kohti olympiakisoja. Hän kävi parin erän verran kentällä ja teki 9 pistettä.