Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tuomas Sammelvuo: Tämä on iso askel

 

Tuomas Sammelvuo: Tämä on iso askel


Tuomas Sammelvuo siirtyy suoraan huippupelaajasta maajoukkueen päävalmentajaksi.
- Tiedostan totta kai, että tämä on itsellenikin iso askel, mutta elämässä on niitä tilanteita, että haasteisiin ja mahdollisuuksiin on tartuttava pelkäämättä,  kun ne tulevat eteen. Lähden työhön kovalla itseluottamuksella ja halulla kehittää joukkuetta ja itseäni joka ikinen päivä, Sammelvuo sanoo.
- Aivan ensimmäiseksi me tarvitsemme intohimon, uskon, kunnianhimon ja kovan vaatimustason omaan tekemiseen. Näen, että nyt on juuri se aika, että on todella käärittävä hihat ja luotava mieletön draivi joukkueeseen ja Suomen lentopalloon yleensäkin.
Suomen lentopallomaajoukkueella alkaa Sammelvuon johdolla Rio 2016 -projekti, jonka tavoitteena on selviytyä Rio de Janeiron olympialaisiin.
- Meillä on erittäin kovia tavoitteita ja niiden eteen on tehtävä iso määrä työtä. Koko toiminta on oltava todella organisoitua ja suunniteltua. Emme voi antaa periksi pienimmissäkään asioissa, jotta MM-kisat ja olympialaiset ovat realismia.
- Ensimmäinen todella kova päätavoite ovat MM-kisat 2014. Niihin pääseminen auttaisi myös olympiahaaveen toteutumisessa. Ne ovat tämän projektin kulmakiviä, joiden eteen teemme kaiken mahdollisen. Mutta toistan, että se vaatii ennen kaikkea intohimon ja uskon, että pystymme siihen, Sammelvuo sanoo.

"Nyt on oltava koko toiminnan jämerä johtaja"

Sammelvuo on pohtinut paljon myös siirtymistään pelaajasta valmentajaksi.
- On selvä, että joudun muuttamaan omaa ajatusmaailmaani paljon. Enää en voi ajatella pelaajan tavoin, vaan nyt on oltava koko toiminnan jämerä johtaja etenkin, kun maajoukkueessa tulee olemaan liuta pelaajia, joiden kanssa olen pelannut yhdessä monta vuotta ja meistä on tullut läheisiä ystäviä.
- On osattava tehdä koviakin päätöksiä tarvittaessa. Minun on oltava aina rehellinen itselleni ja joukkueelleni. Kaikki ratkaisut tulen tekemään aina joukkueen parasta ajatellen. Joskus asiat eivät miellytä kaikkia, se on selvä. Mutta pelaajat varmasti kunnioittavat sellaista valmentajaa, joka tekee päätökset rehellisesti ja tunteilematta.
- Erittäin tärkeää on myös, että saan ympärilleni loistavan staffin, jossa on rajaton luottamus ja pyrkimys eteenpäin. Staff on kuin joukkue joukkueen sisällä.
Sammelvuolla on myös selkeä näkemys siitä, millä keinoin Suomen maajoukkue jatkossa menestyy.
- Pelillisesti lentopallo on hyökkäyspeli, ilman hyvää hyökkäystä on vaikea pärjätä. Sama pätee myös syöttö-vastaanotto-akseliin. Nämä ovat peruselementtejä, joihin paneudumme totta kai huolella. Mutta meidän joukkueemme tavaramerkkinä on oltava todella organisoitu torjunta-puolustus -systeemi, jossa vastustaja on analysoitu tarkasti.

"Joukkue, jota vastaan ei ole kiva pelata"

- Kun haluamme kaataa huippumaita, on fakta, että Suomen tyyppisen joukkueen on puolustettava todella uhrautuvasti.  Ja omasta kokemuksesta tiedän, että puolustuspelistä joukkue saa hengen päälle. Puolustukseen liittyy myös oman hyökkäyksen varmistuspeli, näin hyökkääjät voivat rauhassa käyttää torjuntaa ja miettiä parhaan vaihtoehdon hyökkäykselle, koska aina on omaa miestä alla, jos pallo tuleekin torjunnasta takaisin.
- Haluan joukkueeni olevan vastustaja, jota vastaan ei ole kiva pelata, Sammelvuo napakasti tiivistää ajatuksensa Suomen maajoukkueesta.

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle