Ruotsi parempi naisten maaottelussa, Suomi rankkareissa

Ruotsi nappasi voiton Suomen ja Ruotsin salibandyn maaottelutapahtuman ensimmäisessä osassa. Emännät veivät peliajan maalein 5-3 mutta maaottelupisteet vain 2-1 Suomen oltua parempi otteluun kuuluvassa rangaistuslaukauskisassa. Tapahtuma jatkuu sunnuntaina Suomessa Vantaan Energia Areenalla, jossa kohtaavat klo 12 maiden naiset ja klo 15 miehet.

Perjantain ottelun avausmaalin iski ylivoimalla Suomelle kentän nuorin pelaaja Veera Kauppi, joka pelasi ensi kertaa naisten maajoukkueessa. Ruotsi kuitenkin rynni tasoitukseen suoraan aloituksesta, ja eroa maaleille jäi vain kuusi sekuntia.

Suomen Nina Rantalan vihainen rannelaukaus kuittasi Ruotsin toisen erän alkuun tekemän johtomaalin, mutta vielä ennen toista taukoa emännät tekivät eroa. Tilda Flodell napautti Laura Loisan kertaalleen torjumasta pallosta 3-2, ja Inka Lampisen istuessa jäähyllä linkosi Iza Rydfjäll onnekkaasti kaukaa 4-2.

Kolmannen erän alussa Ruotsi rankaisi jo kolmannen kerran Suomen kakkoskenttää maalilla kun joukkueen kapteeni Josefina Eiremo nosti maalin edestä 5-2.
Illan viimeisen maalin teki kuitenkin Suomi, ja se oli viikon tähän saakka komein. Suomi karkasi pallonriiston jälkeen hyökkäykseen kolmella yhtä vastaan, ja lopulta Nina Rantala päätti Eliisa Alangon ja Sanni Niemisen kanssa nakuttelemansa syöttörallin takatolpalta tyhjään verkkoon.
Suomen riskipeli kuudella neljää vastaan oli tuoda ottelun loppuun vielä yhden lisämaalin, mutta Mira Wickmanin kova kaukolaukaus kimahti takaisin pystytolpasta.

Rangaistuslaukauskisassa maalille vaihdettu Liisa Kokkonen peitti kaikki Ruotsin kolme yritystä. Veera Kauppi taituroi pallon rystyltä vuorenvarmasti verkkoon mutta My Kippilän kärkiveivi jäi matalaksi ja maalivahdin ulottuville.

- Ensimmäinen erä meni vielä käsijarru päällä, mutta toisessa alkoi aueta jo maalipaikkojakin samoin kuin kolmannessa, jossa toki oltiin jo takaa-ajajina, Suomen päävalmentaja Marko Paju analysoi.
- Ruotsi oli valinnut odotettua passiivisemman pelitavan, mikä tuotti meille päänvaivaa, koska viisi vastaan viisi -puolustuksen avaamista ei ole vielä ehditty juuri harjoitella.

Ensimmäisen maaottelunsa pelannut Veera Kauppi palkittiin Suomen parhaana, ja kiitokset keräsi nuori osasto muutenkin.
- Pikahälytyksellä mukaan tullut Salla Suomela onnistui sentterin paikalla hyvin, ja Veera Kauppi sekä My Kippilä pelasivat kuin olisivat olleet mukana enemmänkin.

Marko Paju näki eron tulostaululla syntyneen ennen kaikkea Ruotsin terävämmästä viimeistelystä, ja sunnuntain toiseen kohtaamiseen Suomi lähteekin parantamaan ennen kaikkea omaa pallollista peliään.
- Lyhyet syötöt onnistuivat, mutta pitkien vastaanottamiseen jäi paljon parantamisen varaa ja ratkaisevia syöttöjä maalintekoalueella alettiin nähdä vasta loppua kohden. Myös rauhallisuutta pallolliseen tekemiseen haetaan lisää, Paju painotti.

Naisten maaottelu, Malmö

Ruotsi - Suomi 5-3 (1-1,3-1, 1-1)

1. erä: 13.08 Veera Kauppi (My Kippilä) 0-1 yv, 13.14 Julia Larsson (Sara Helin) 1-1.
2. erä: 21.50 Malin Andreason (Josefina Eiremo) 2-1, 25.40 Nina Rantala (Anne Suomalainen) 2-2, 26.15 Tilda Flodell (Amanda Johansson Delgado) 3-2, 39.14 Iza Rydfjäll (Victoria Wikström) 4-2.
3. erä: 41.38 Josefina Eiremo (Isabell Krantz) 5-2, 48.41 Rantala (Eliisa Alanko) 5-3.

Rangaistuslaukauskisa: Iza Rydfjäll R (-) Veera Kauppi S (+) Tilda Flodell R (-) My Kippilä S (-) Sandra Mattsson R (-).