Komea päätös MM-kisoille - Bulgaria nurin puhtaasti

Suomen lentopallomaajoukkueen MM-kisat Puolassa päättyivät sunnuntaina upeaan voittoon olympianelonen Bulgariasta suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-18, 25-21, 25-18).

Suomen loppusijoitus on MM-turnauksessa yhdeksäs tai yhdestoista. Yhdeksänneksi Suomi nousee, jos Kiina voittaa iltapelissä Kuuban.

Suomen kaikkien aikojen paras sijoitus MM-tasolla on 11. vuonna 1952. Tuolloin toki kisamaita oli juuri tuo yksitoista.

Brasilia voitti Suomen jatkolohkon kaadettuaan päätöspelissä Venäjän 3-1. Lohkon kolmas jatkaja selviää Kanada-Saksa -ottelussa myöhemmin sunnuntaina. Kanada tarvitsee jatkopaikkaan täyden kolmen pisteen potin,

Tuomas Sammelvuo, päävalmentaja:

- Sijoitus tulee olemaan tässä turnauksessa aika kova. Matkalla tuli tilanteita, jotka olivat meille uusia. Tämä oli ensimmäinen näin pitkä turnaus joukkueelle. Nostan hattua, miten tämä viimeinen peli hoidettiin. Tästä jää erityisen hyvä maku.

- Päällimmäisenä tunteena on nyt kiitollisuus pelaajille, myös niille ryhmässä olleille jotka eivät olleet täällä MM-turnauksessa. Kiitos myös koko staffillemme.

- Sivula pelasi tänään parhaan pelinsä mitä olen koskaan nähnyt. 83 % hyökkäystehot ja vain yksi virhe sekä yksi torjuntaan jääminen. Tietysti myös passari Eskolle kuuluuu iso kunnia. Iso palkinto hänelle.

Suomi avasi seitsikolla Esko, Sivula, Siltala, Kunnari, Lehtonen, Matti Oivanen ja Kerminen (L).

Jukka Lehtonen oli isossa roolissa avauserässä, tällä kertaa lähinnä syöttöpaikalla. Ensimmäisellä Lehtosen syöttövuorolla Suomi karkasi 10-7 -johtoon ja toisella jo 19-13. Erityisen tärkeäksi palloksi muodostui Lehtosen puolustus 16-13- tilanteessa Kunnarin tintattua jatkopallon pisteeksi. Erä Suomelle 25-18.

Hyvä erän alun (5-1, 8-4) jälkeen Bulgaria kuroi eroa kiinni ja Danail Milushev tasoitti erän (17-17), mutta välittömästi Sammelvuon aikalisän jälkeen Suomi nappasi kolme pinnaa putkeen: Milushevin syöttövirheellä, Kunnarin ja Sivulan tsekeillä. Veto kesti komeasti erän loppuun asti (25-21).

Kolmannen erän alkukin oli Suomelta vahva (4-1, 6-2), tällä kertaa perustuen erinomaisiin puolustuksiin. Muutenkin joukkue piti hyvän otteen ja pelasi jopa turnauksen parasta peliään erän keskivaiheilla karaten lopullisesti Bulgarialta.