Suomi taipui Ruotsille ennätysyleisön edessä

Suomi lähtee salibandyn MM-turnauksen jatko-otteluihin lohkokakkosena hävittyään alkusarjan päätteeksi Ruotsille 2-5. Ottelua seurasi Göteborgin Scandinaviumissa MM-kisojen alkusarjavaiheen uusi ennätysyleisö 10 414 katsojaa.

Ruotsi oli molemmissa aikaisemmissa otteluissaan päässyt iskemään nopean avausmaalin, mutta nyt vastalääkkeenä oli pitää isännät käytännössä poissa pallosta ensimmäiset kolme minuuttia. Suomen aggressiivinen häirintä- ja peittopeli tuotti avauserään kaksi jäähyä, ja toisen aikana syntyi yllättävä avausmaali: Eemeli Salin riisti pallon Ruotsin alimmalta mieheltä ja karkasi nostamaan rystyltä Suomen johtoon.

Toisen erän alussa Suomi juhli uudelleen kun Nico Salon kaukolaukaus yllätti maskin takaa kisojen rehvakkaimman maalivahdin Patrik Åmanin. Kavennus tuli kuitenkin heti perään Ruotsin katkaistua Suomen epäonnistuneen syötön. Maalivahti Eero Kosonen ehti Henrik Stenbergin poikkisyöttöön jo kyljelleen ja pallo jäikin keskelle Johan Samuelssonille, jonka laukaus onnistui.
Ruotsin tasoitus tuli sitten ylivoimalla Suomen ottelun viidennestä kaksiminuuttisesta. Kim Nilsson pääsi syöttämään poikittain Suomen neliön läpi, ja Patrik Malmströmin matala jatkolaukaus löysi verkkoon saakka.

Päätöserässä Ruotsi sai entistä enemmän otetta, ja lopulta paine kostautui kun Juha Kivilehto pysäyttä vastaiskun ylikovalla kontaktilla. Siirretyn rangaistuksen aikana Ruotsi jauhoi näyttävän pyörityksen, jonka päätteeksi Rasmus Enström sivalsi Kim Nilssonin tarkan poikkisyötön ohi Eero Kososen. Jami Mannisella oli vielä avopaikka tasoitukseen, mutta suora laukaus aivan maalin edestä epäonnistui. Kellossa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia kun Alexander Galante Carlström vielä kiskaisi voimalla yläriman alle Ruotsin neljännen osuman. Ruotsin viides maali syntyi tyhjiin Suomen hakiessa kavennusta riskillä.

- Pelattiin monelta osin hyvä peli ja paikkoja oli, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen mietti.
- Jouduttiin kuitenkin tappamaan valtava määrä jäähyjä ja se kulutti vastaavasti omaa hyökkäys- ja pallollista peliä. Kun joutuu painamaan noin paljon alivoimalla, on vaikea enää löytää sitä samaa rytmiä. Meidän oli kaiken kaikkiaan tarkoitus olla nähtyä enemmän pallolla mutta ihan ei siihen pystytty.
Suomi ja Ruotsi saattavat kohdata kisoissa vielä uudelleen, ja nyt haettiin samalla asetelmia jatkoon.
- Ihan vielä ei osaa arvioida, mitä tästä jäi käteen mutta yritetään totta kai ottaa nähdyt hyvät asiat matkaan. Katsotaan ensin rauhassa nauhalta peli uudelleen ja tehdään analyysit, Kettunen sanoi.

Salibandya, Göteborg
Miesten MM-turnaus

Alkusarjan päätöskierrosta:

Suomi - Ruotsi 2-5 (1-0, 1-2, 0-3)

1. erä: 17.24 Eemeli Salin 1-0 av.
2. erä: 24.50 Nico Salo (Mika Kohonen) 2-0, 25.12 Johan Samuelsson (Henrik Stenberg) 1-2, 35.11 Patrik Malmström (Kim Nilsson) 2-2 yv.
3. erä: 54.18 Rasmus Enström (Nilsson) 2-3 sr, 57.27 Alexander Galante Carlström (Jonas Svahn) 2-4 , 58.34 Karl-Johan Iraeus (Stenberg) 2-5 tm.