Leijonat kukisti jopa Kanadan, Tanska vastaan puolivälierässä

Suomen ja Kanadan ottelussa oli panoksena lohkovoitto ja puolivälierään vastustajaksi Tanska. Pietarin tiistai-illassa nähtiin mahtavasti taistellut leijonaryhmä, josta huokui päättäväisyys ja itsevarmuus. Suomen pelaajat uhrautuivat kiekkojen eteen ja muurasi maalinedustan kiinni niin, ettei kanadalaisille syntynyt edes ensiluokkaisia maalipaikkoja. Kokonaan NHL-pelaajista koostuva Kanadan ryhmä hallitsi peliä aika ajoin ja Suomi olikin pinteessä ottelun alun. Lopulta hallinta tasoittui ja Suomi pääsi juoneen kiinni. Cam Talbotin sulaessa Kanadan tolppien välissä muut pelaajat turhautuivat ja kanadalaisille vihellettiin useita turhia ja typeriä jäähyjä.

Ottelun alku oli Suomelta turnauksen muiden pelien tapaan heikko. Kanada piti kiekkoa Suomen alueella ottelun alussa pari minuuttia. Lopulta Suomi pääsi pois omalta alueeltaan, mutta koko erä oli Kanadan heiniä. Mikko Koskinen otti upeita torjuntoja ja loput hoiti Leijonien puolustus. Suomelle avauserässä ei siunaantunut montaa paikkaa. Paras oli kuitenkin Patrik Laineen loistopaikka, kun Laine pääsi nokikkain Kanadan veräjänvartijan Cam Talbotin kanssa. Tällä kertaa kiekko kuitenkin karkasi Laineen lavasta juuri ennen ratkaisevaa hetkeä.

Toisessa erässä hallinta siirtyi hieman Suomelle ja Leijonat iski kolmesti kiekon ohi Talbotin. Ensin Tommi Kivistö avasi kisojen pistetilinsä, kun Kivistön jäänuoliainen siniviivalta yllätti uinuneen Talbotin jalkojen välistä. Kisoihin upeasti mukaan tullut Mikko Rantanen tarjosi Kivistölle loistavan syötön kulmasta. Leo Komarov iski kiekon Cam Talbotin kainalosta sisään vajaa neljä minuuttia ennen toisen erän loppua ja vielä reilun minuutin ennen toista erätaukoa Mika Pyörälä seurasi Sebastian Ahon laukauksen sisään Talbotin upean torjunnan jälkeen. Talbot ei pelannut parasta otteluaan, vaan voi ottaa kontolleen ainakin Kivistön ja Komarovin maalit. Kanadan kapteenin Corey Perryn toimet puhuttivat ainakin penkkiurheilijoita. Perryn huitoi Patrik Lainetta parikin kertaa jaloille ja toisella kerralla Laineen joutui tuskaisen näköisesti punnertamaan vaihtoon.

Kolmas erä oli silkkaa kopiota edellisistä eristä. Suomen avaimet olivat vastahyökkäykset, kun taas Kanada piti kiekkoa pitkään Suomen alueella. Jarno Koskiranta pääsi tuikkaamaan kiekon maalin vielä neljännen kerran ja ottelu oli käytännössä katsoen ratkennut. Kanada turhautui enemmän entisestään ja Suomi pystyi torjumaan vaahteramaan loputkin yritykset. Kanadan kapteeni Perry summasi joukkueensa turhautumisen; täysin turha keskialueen kamppijäähy ja pyörittelemään päätä jäähyaitioon kahdeksi minuutiksi. Mikko Koskiselle 21 torjunnan nollapeli ja Suomelle lohkovoitto. Paremmin ei alkusarja olisi voinut Suomen kannalta päättyä.

Suomelle lohkovoitto tarkoitti vastustajaksi Tanskaa. Kanada sen sijaan kohtaan Ruotsin, joka hävisi samaan aikaan Suomen ottelun kanssa pelatussa ottelussa isäntämaa Venäjälle 4-1. Suomen lohkon yllättäjä, kolmanneksi yltänyt Saksa, saa vastaansa Venäjän. Viimeisen pudotuspelipaikan Suomen lohkosta saanut Yhdysvallat kohtaa A-lohkon voittajan Tsekin. Kaikki puolivälierät pelataan ylihuomenna torstaina.