Suomelle ensimmäinen tappio tärkeimmässä pelissä

Suomen ja Kanadan välinen finaali näytti Leijonien kannalta hyvältä. Joukkue oli piessyt Kanadan jo kerran alkulohkossa 0-4. Suomen puhti ei riittänyt loppuun asti ja turnauksen ensimmäinen tappio tuli tärkeimmässä ottelussa. Kanada hallitsi koko ottelun ajan, eikä jättänyt Suomelle sanan sijaa kumpi tämän sunnuntai-illan finaalissa oli parempi. Mikko Koskinen päästi vain yhden maalin koko ottelussa ja Leijonat peitti laukauksia edelleen hyvin kuten aiemmissa otteluissa. Finaalissa Suomi ei pystynyt käyttämään harvoja paikkojaan ja Kanadalle riitti yksi maalivahdille tehty maali. Suomen tehottomuus oli surkeaa, kunnon paikat jäivät unelmiksi.

Suomi oli avauserässä jälleen yhtä heikko kuin ennenkin. Kanada otti isännän otteet avauskiekosta asti. Suomen pelaajat näyttivät luvattoman hitailta, kun Kanadan pelaajat vyöryttivät hyökkäyksiä Suomen päätyyn. Connor McDavidin kaltaiset vauhtikoneet viilettivät leijonapuolustajista ohi. McDavid pääsikin tuikkaamaan kiekon häkkiin ohi Koskisen ja molempien puolustajien välistä reilun 11 pelatun minuutin jälkeen.

Toinen ja kolmas erä noudatti samaa kaavaa kuin ensimmäinen erä. Kanada hallitsi ottelua ja Suomi joutui peruuttelemaan, ottamaan hitaita lähtöjä ja luopumaan kiekosta. Leijonat taisteli kuitenkin omassa päässä melko hyvin, sillä Kanada ei päässyt tekemään kuin kaksi maalia. Suomen paras tilanne siunautui Jarno Koskirannalle. Koskiranta pääsi yrittämään kohti tyhjää maalia, mutta kädet jäätyivät ja kanadalaisvahti Cam Talbot ehti siirtämään patjansa kiekon eteen. Laukaisutilasto oli finaalipelille karmaisevan yksipuolinen; Kanada laukoi 33 kertaa päin maalia, kun taas Suomi yli puolet vähemmän, 16 kertaa.

Pientä balsamia haavoille tuo kunniamaininnat, jota leijonapelaajat saivat. Mikko Koskinen valittiin direktoraatin toimesta turnauksen parhaaksi maalivahdiksi. Samalta taholta parhaan hyökkääjän tittelin sai Patrik Laine. Median tähdistökenttään valittiin suomalaisista maalivahti Koskinen ja hyökkääjät Mikael Granlund ja Patrik Laine. Median valitsi Laineen turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Laine jakoi turnauksen maalipörssin voiton Ruotsin Gustav Nyquistin kanssa.