Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

NHL:ssä pettynyt Kemppainen siimat kireänä kohti KHL-kautta

NHL:ssä pettynyt Kemppainen siimat kireänä kohti KHL-kautta

 

Viime kaudella NHL-seura Boston Bruinsissa kiekkoillut suomalaishyökkääjä Joonas Kemppainen palasi rikkonaisen kauden jälkeen takaisin Atlantin tälle puolelle. Uudeksi osoitteeksi valikoitui KHL-seura Sibir Novosibirsk.

Tulokaskausi NHL:ssä oli 28-vuotiaalle Joonas Kemppaiselle haastava. Pari loukkaantumista sekä hyppiminen nelosketjun, katsomon ja AHL:n välilllä herättivät isokokoisen hyökkääjän miettimään paluuta Eurooppaan.

-Sinänsä posiivista, että pelasin koko kauden NHL:n puolella, mutta odotin silti hieman enemmän. Kauden jälkeen tuli sellainen olo, että haluan pelata isommassa roolissa. Kun olin edellisinä vuosina Kärpissä, jääkiekko oli mukavaa, kun sain pelata paljon, Kemppainen muistelee tunnelmiaan viime kauden jälkeen.

-Tuntui, että Sibir todella halusi minut. Juttelin myös esimerkiksi Lehterän Jorin kanssa, ja myös monilta Sibiriä vastaan pelanneilta kuulin, että Sibir on hyvä seura, Kemppainen perustelee seuravalintaansa.

Sibir on voittanut kauden viidestä harjoitusottelustaan kolme viimeisintä. Suomessa viikon ajan leireillyt Sibir pelasi viikonloppuna harjoitusottelut Ilvestä (7-1 ja HPK:ta vastaan (4-2).

Kemppainen on löytämässä paikkansa Eero Elon ja venäläisjätti Jevgeni Artjuhinin välistä.

-Kolme ensimmäistä harjoitusviikkoa mentiin tosi kovaa. Nyt kun olemme menneet pelejä kohti ja keventäneet hieman harjoittelua, niin kyllä huomaa että kunto kasvaa.

-Välillä tulee pikkuasioiden sopimisessa haasteita, mutta onneksi Eero (Elo) ymmärtää vähän paremmin venäjää, tai joku tulkkaa. Pikkuhiljaa opin itsekin paremmin.

Sunnuntaina Kemppainen suuntasi joukkueen t¹ekkien ja hierojan kanssa kalavesille. Saalistakin tuli.

-Yhdessä siinä vedettiin. Kolme kalaa saatiin. Tsekit puhuvat ihan hyvin englantia, niin heidän kanssaan on helppoa ja mukavaa olla.

Maanantaina Kemppaisella ja Sibirillä on jälleen täysi vauhti päällä, kun joukkue kohtaa viime kaudesta vahvistuneen Jokerit Vantaan Trio Areenalla.

-Jokereilla on viisi ketjua täysiä ammattilaisia, ja kun Jalosen Jukka on valmentamassa, niin taatusti on hyvin organisoitu joukkue vastassa, Kemppainen kehuu.

Jokereiden tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulleEeroElo

Eero Elo

Tiedot

JoonasKemppainen

Joonas Kemppainen

Tiedot