Suomi hävisi futsalissa Espanjalle 1-2

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelaa kaksoismaaottelun maailman kärkimaa Espanjaa vastaan. Lauantain ensimmäinen ottelu pelattiin uudenkarheassa Kauppi Sports Centerissä Tampereella; Espanja otti niukan voiton maalein 1-2 (1-2). Huippujoukkue Espanja hallitsi ottelua ja hyökkäsi monipuolisemmin, mutta Suomen puolustus suoriutui hikisestä iltapuhteesta hyvin.

Ottelun kaikki maalit syntyivät ensimmäisellä 10-minuuttisella. Espanja rokotti jo ensimmäisessä vaihdossa komealla kuviolla. 7. minuutilla Italian-ammattilainen JUKKA KYTÖLÄ tasoitti hienon hyökkäyksen päätteeksi laukomalla pallon etuyläkulmaan. Espanja kuittasi 10. minuutilla, kun tarkka maannuoliainen kimpoili tolpan ja Suomen puolustajien kautta maaliviivan väärälle puolelle.

Loput 30 minuuttia mentiin ilman maaleja, vaikka molemmilla joukkueilla oli hyvät paikkansa. Etevän joukkuepuolustuksen lisäksi Suomi sai loppuminuuteilla aikaan hyvän takaa-ajon, mutta tolpat, Espanjan maalivahti FABIO ALVIRA PÉREZ ja lopulta onnikin pelastivat iberialaisvieraat Suomen tasoitukselta ja nöyryytykseltä.

Suomen maalivahti JUHA-MATTI SAVOLAINEN (KaDy) pelasi loisto-ottelun; kollega ANTTI KOIVUMÄKI (GFT) käväisi tolppien välissä vakuuttavasti torjumassa Espanjan 6 metrin rangaistuspotkun 26. minuutilla.

Kampuksen Dynamosta sinivalkoisissa Espanjaa vastaan urakoivat Savolaisen lisäksi MIKKO KYTÖLÄ ja JANI KORPELA. Suomen vakiokalustoon kuuluva KaDyn SERGEI KORSUNOV jätti Espanja-ottelut väliin.

Toinen Suomi-Espanja -ottelu pelataan sunnuntaina 14.4. Vantaan Energia-areenassa Myyrmäessä. Suomi ja Espanja ovat myös samassa MM-karsintalohkossa (Main Round, pelataan lokakuussa 2019).