Suomi voitti sensaatiomaisesti Espanjan 1-0 Vantaalla

Suomen miesten futsalmaajoukkue pelasi kaksoismaaottelun maailman kärkimaata Espanjaa vastaan. Lauantain ensimmäinen ottelun Tampereella Espanja voitti niukasti 1–2 (1–2). Sunnuntaina Vantaan Energia-Areenassa Suomi jatkoi siitä, mihin oli jäänyt edellispäivänä puolustaen erittäin organisoidusti ja tarkasti Espanjan nopeaa pallorallia ja vaarallisen taitavia yksilöitä vastaan.

Peli pysyi pitkään maalittomana, kunnes avausjakson viimeisellä minuutilla Suomi sai vapaapotkun lähietäisyydeltä oikealta laidalta. Tornion Pallo-Veikkojen IIRO VANHA ampui vasurillaan pallon kovaa maalinedustalle, josta se kimpoili espanjalaispelaajan kautta verkon perukoille; Suomi taukojohtoon 1-0.

Toinen puoliaika oli Suomelta tarkkaa ja fyysistä puolustustaistelua Espanjan hallitessa palloa suurimman osan ajasta. Suomi sai tarkalla puolustuspelillään pidettyä espanjalaiset poissa parhailta vetosektoreilta, ja muutamat Espanjan pahimmista vedoista hoiti eleettömästi Suomen maalilla pelannut ANTTI KOIVUMÄKI (GFT).

34. minuutilla Italian Mantovassa pelaava MIIKA HOSIO pelattiin nätillä kuviolla läpiajoon, jolloin Espanjan alin puolustaja ERIC MARTEL GARCÍA kaatoi Hosion rumalla liukutaklauksella takaapäin. Seurauksena oli erittäin korttiherkkänä tunnetulle Garcíalle suora ulosajo ja Suomelle kahden minuutin 4 vs. 3 -ylivoima. Suomen ykkösketju rakensi ylivoimalla muutaman maukkaan paikan, mutta toinen maali jäi puuttumaan.

Viimeiset viitisen minuuttia Espanja puolestaan pelasi 5 vs. 4 -ylivoimaa lentävällä maalivahdilla, mutta tasaisesti kolmea ketjua peluuttanut Suomi vastaanotti alivoiman tarkasti ja kesti tulituksen. Loppusummerin soidessa 600 silmäparia sai todistaa pientä futsalihmettä: Suomi on voittanut futsalin mahtimaa Espanjan 1-0.

Kampuksen Dynamoa (Jyväskylä) edustava, tamperelaislähtöinen JANI KORPELA, 22, on ollut jo 17-vuotiaasta asti miesten maajoukkueen runkopelaajia. Korpela oli tyytyväinen sinivalkoisten kollektiiviseen tekemiseen:

- "Noudatettiin omaa pelisuunnitelmaa nöyrästi ja tarkasti: tiedettiin että Espanja tulee hallitsemaan palloa ja prässäämään kovaa, joten tavoitteena oli puolustaa tiiviisti ja minimoida riskejä. Tiesimme tämän pelitavan vahvuudeksemme ennakolta kovempaa maata vastaan. Lopulta onnistuimme pelisuunnitelmassamme täydellisesti ja nollasimme Espanjan täysin", Korpela pohtii.

- "Toki aiemminkin on pelattu kovia vastustajia vastaan kansainvälisiä, kovatempoisia pelejä. Mieleen tulee vuoden takaiset ystävyysottelut Espanjassa ja esim. karsintamatsit Italiaa ja Portugalia vastaan sekä Mestarien Liigan pelit KaDy-paidassa. Ei vastustajan taso siis sinällään uutta meille ollut; nyt onnistuttiin ammentamaan kokemusta aiemmista niukoista tappioista ja kääntämään tulos voitoksi. Oikealla tiellä ollaan MIĆO MARTIĆIN komennossa", Korpela sanoo.

- "Seuraavaksi tulevat syksyn MM-karsinnat Puolassa ja siellä tavoitteena on uusia tämänpäiväinen temppu eli voittaa Espanja uudelleen. Nyt tiedämme, että se on mahdollista ja uskomme siihen. Toki Puolaa ja Georgiaa vastaan tulee kovat väännöt", pohtii Korpela Suomen kanssa samoja FIFA ranking -sijoituksia miehittäviä karsintavastustajia.

Suomi kohtaa Espanjan myös lokakuussa jatkuvassa MM-karsinnassa. Samassa UEFA:n karsinnan Main Roundin lohkossa pelaavat myös Puola ja Georgia. Sitä ennen pelataan kotimaisen miesten Futsal-Liigan finaalit Kampuksen Dynamon ja akaalaisen Leijona Futsalin välillä (ke 17.4., pe 19.4., ma 22.4, tarvittaessa su 28.4. ja pe 3.5.).

Naisten futsalin Suomen mestaruuden varmisti tänään espoolainen Golden Futsal Team, joka voitti tamperelaisen AC Estudiantesin suoraan kolmessa ottelussa 3-0. GFT:n mestarijoukkueen kapteenina pelasi jyväskyläläislähtöinen SIIRI PERÄLÄ, joka edusti kaksi edellistä kautta KaDya.