Viro vei viiden erän tiukan taistelun

Suomen ja Viron miesten tiukka viisieräinen taistelu Seinäjoki Areenassa kääntyi ratkaisuerässä vierasjoukkueelle. Suomen tappio tuli luvuin 2-3 (22-25, 25-17, 25-17, 18-25, 12-15).

Suomen peli kulki ajoittain upeasti, mutta kahdessa viimeisessä erässä Viro sai pelaajavaihtojen ansiosta pelinsä uusille raiteille ja oli lopussa vahvempi. Ottelua seurasi noin 1500 katsojaa eli tupa oli komiasti täynnä.

Ottelun parhaina palkittiin Viron 40-vuotias passari ja kapteeni Kert Toobal, joka pelasi 300. maaottelunsa ja Suomen Antti Siltala, joka pelasi edellisen maaottelunsa tammikuussa EM-karsinnoissa.

- Ei se tauko kovin pitkältä tuntunut. Mukava oli taas pelata ja oli hyvännäköisiä esityksiä kaikilta kavereilta. Sellaista mitä on harjoiteltukin, Siltala sanoo.

- Vähän siinä oli sellaista, että kun ollaan johdossa, niin liian helpolla kaveri pääsi peliin kiinni.

Suomen päävalmentaja Joel Banks totesi, että ottelussa oli paljon hyvää.

- Se oli meiltä kesän vakain suoritus. Aloitussyötöt olivat hyviä ja Siltala toi joukkueeseen energiaa. Oli siinä monia hyviä asioita, mutta erittäin pettynyt olen tietysti viidennen erän häviöön. Viro oli siinä vaan parempi, Banks toteaa.

Viron päävalmentaja Gheorghe Cretu oli iloinen, että joukkueen tähtipelaaja Robert Täht pystyi pelaamaan hyvällä teholla.

- Oli ajateltu, että hän pelaisi vain kaksi erää, mutta Robert halusi pelata koko ottelun. Toipuminen on tapahtunut hyvin, Cretu kertoo.

- Tänään oli tärkeää, että voitettiin ja joukkue kehittyy koko ajan kohti EM-kisoja. Siellä pyritään tietysti jatkoon alkulohkosta ja vielä pidemmällekin.

Suomen avauskuusikkoon juoksivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Antti Siltala ja Antti Ronkainen sekä keskipelaajat Tommi Siirilä ja Markus Kaurto. Liberona oli tuttuun tapaan Lauri Kerminen. Banks teki pelissä vain muutamia taktisia vaihtoja. Suomelta puuttui ottelusta yleispelaaja Peetu Mäkinen, joka on sivussa jalkavamman takia.

Avauserässä Viro lähti 8-8-tilanteesta parin pisteen karkumatkalle, joka kesti loppuun asti. Erä Virolle 25-22.

Suomi sai toisessa erässä pelihurmoksen päälle ja rynnisti joka rintamalla, syötti, torjui ja iski terävästi. Erä hienosti Suomelle 25-17.

Suomen iloinen ja tehokas peli Viroa vastaan jatkui myös kolmannessa erässä. Luvut tälläkin kertaa 25-17.

Viro innostui neljännessä erässä kovaan taisteluun ja repi pikkuhiljaa eroa Suomeen. Erä lopulta Virolle 25-18.

Viro väänsi väkisin viidennenkin erän voiton luvuin 15-12 ja Suomi koki harmittavan 2-3-kotitappion.

Joukkueet kohtaavat uudelleen Vantaan Energia Areenassa perjantaina klo 16.30. Lisäksi joukkueet pelaavat epävirallisen harjoituspelin ilman yleisöä torstaina Vantaalla.

Viro-ottelut ovat Suomen maajoukkueelle tärkeä etappi matkalla kohti 12.-29.9. pelattavia EM-kisoja.