SPV nujersi FBT Porin päätöserässä

FBT Pori kärsi kauden neljännen tappion Seinäjoen Peliveljille kotiluolassaan lukemin 6-9. SPV rankaisi kotijoukkuetta viimeisessä erässä kuudella maalilla, isäntien jäädessä yhteen.

–Otan kontolleni osan kolmannen erän takaiskuista, peluutukseni ei ollut aivan asianmukaista siinä vaiheessa, FBT Porin valmentaja Sami Väre myönsi.

–Ykköskenttä eli Vapaniemi-Vahtera-Salminen oli aivan yössä vaikka kolme maalia tekikin. Olisi pitänyt peluuttaa enemmän kakkos- ja kolmoskenttää, sillä heidän tekemisensä olisi ollut joukkueen edunmukaista, Väre jälkiviisaana.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja karkasi runsaassa neljässä minuutissa 2-0 johtoon, kolmasti osuneen Matti Vapaniemen ja tehot 2+0 illan ottelussa saalistaneen Juha Tikan maaleilla.

–SPV ei ollutsiinä vaiheessa yhtään hereillä, Teijo Vienola analysoi.

Seinäjokilaiset käänsivät kuitenkin rutiinilla voiton itselleen.

–Rutiinimme oli tänään poikaa ja erityisesti nostan hattua kokeneelle osastolle ottelun ratkaisusta, SPV valmentaja Tommy Koponen kommentoi.

Viimeisen erän tapahtumista Koposella oli selkeä näkemys:

–Kolmen maalinjohdossa FBT luopui ehkä liian helposti pallosta ja siinä saattoi pieni tyytyväisyyden tunne hiipiä kotijoukkueen puseroon. Nykysalibandyssä kolmen maalin johto ei ole kuitenkaan kovin suuri, Tommy päättää.

Illan spesialisti

SPV:n Roope Pietilä joka sytytti joukkueensa taistelemaan kahdella rangaistuslaukauksella, ensin kahville porilaisten maalilla pelannut Tomi Bergendahl ja seuraavassa Tomi Collander vuorostaan oli yrittämässä onneaan, mutta tälläkin kertaa Pietilä veti pitemmän korren.