Kaksi erää riitti selvään voittoon

Kärppien tehokas avauserä kaatoi vierasjoukkueen.

Porin Kärpät jatkaa taistelua runkosarjan voitosta. Sunnuntain ottelussa se kaatoi vasemmalla kädellä Enson Pallon ja ottelu oli ohitse jo kahden erän jälkeen kun kotijoukkue oli latonut pallon 11 kertaa vieraiden maaliin. Kolmas erä oli vain pelailua ja loppulukemat 13-6 mairittelevat vierasjoukkuetta.

Kärpät maalaa avauserässä tehokkaasti

Kärpät lähti otteluun sisuuntuneena viimeksi kotona kärsityn UKP-pelin jälkeen. Kaikesta näki, että nyt pelataan ja jätetään jäähyt vieraille. Ja niin pitkälti ottelussa kävikin: Kärpät keskittyi pelaamaan ja vierasjoukkue EPa tuskastui tuomarien ratkaisuihin. Täytyy jälkeenpäin myöntää, että vaikka suurin osa jäähyistä oli selviä, niin kotijoukkueen rikkeet katsottiin tällä kertaa sormien läpi. Maalinteon aloitti Kärpät, kun Jose Laaksonen sai oivan syötön Mikko Peltoselta. Aikaa oli kulunut tuolloin vasta runsas minuutti. Kotijoukkueen uinahtaessa Enson Pallo pääsi tasoittamaan jo runsaan minuutin päästä, mutta loppuerä oli sitten kotijoukkueen täydellistä näytöstä. Toinen toistaan hienommat sommitelmat johtivat maaleihin ja varsinkin kotijoukkueen ylivoima oli myrkkyä. Kolmen vierasjoukkueen jäähyn aikana maaliverkot heiluivat yhtä monta kertaa. Avauserän onnistujat olivat Niko Papinaho ja Jose Laaksonen kahdesti sekä kertaalleen Rami Välimaa, Mika Ahonkivi ja Harri Jalonen. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Kärppien 7-2 johdossa.

Toinen erä jo tasaisempi, Kärpät kuitenkin selkeä erävoittaja

Kärpät jatkoi toisen erän alussa siitä, mihin se avauserässä jäi. Kun pelikello näytti aikaa 24.15 Kärpät oli maalannut jo kahdesti. Ensin Mikko Peltonen taituroi lukemiksi 8-2 ja minuutin perästä Jani Helppolainen onnistui Juho Silvastin loistosyötöstä maalinteossa. EPa kavensi Marko Luostarisen ansiosta 9-3, mutta erän loput maalit teki taas kotijoukkue. Jaakko Mäkelä iski kahdesti, ensin 10-3 ja sitten viiden minuutin ylivoimalla 11-3. Viiden minuutin ylivoimalla kotijoukkue maalasi vain kerran, joten tuosta edusta ei saatu otettua kaikkea irti. Turvallisen tuntuisen kahdeksan maalin erolla lähdettiin viettämään viimeistä erätaukoa.

Kolmas erä pelailua, EPa kuittaa päätöserän

Kolmannesta erästä odoteltiin vaikeaa, kun kotijoukkue oli jo saanut ottelusta suurimman nautinnon irti. Kentällä keskityttiin nyt vain "neppailuun" ja nautiskelut menivät suurimmilta osin harakoille. Mikko Peltonen ja Harri Jalonen unohtivat päätöserässä, että ketjuun kuului kolmaskin lenkki eli Jose Laaksonen. Mika Ahonkiven jalka alkoi painaa kesken kolmannen erän ja hän jättikin leikin sikseen. Ylimielisyys kentällä kostautui vieraiden maalien merkeissä, sillä runsaassa minuutissa EPa iski kolme osumaa, kaventaen tilanteeksi 11-6. Kahdessa maalissa muuri oli kotijoukkueen maalivahdin Joni Meskasen mukaan täysin väärässä paikassa? Ihmetyttää kuitenkin, että eiköhän se maalivahti ole juuri se hermanni joka muurin paikan määrää? Onneksi Kärpät ryhdistäytyi vielä loppuerässä ja Jaakko Mäkelän sekä Teemu Tuomen maaleilla ottelun loppulukemiksi saatiin numerot 13-6.

Kotijoukkueen onnistujia olivat Jaakko Mäkelä 3+2, Mikko Peltonen 1+4, Jose Laaksonen 2+0 sekä Niko Papinaho 2+1. Vieraiden parhaana palkittiin kolmen maalin ja yhden syötön tehtaillut Marko Luostarinen.

Ottelun erikoisuudet:
-Kotijoukkue ei ottelussa jäähypenkkiä kuluttanut, Kärppien kahdesta jäähystä toinen oli lisäksi "Salomon -tuomio".
-Ässien lauantain pelin jäljiltä katsomot olivat taas siivoamatta. Mitähän tapahtuisi, jos päivää ennen Ässien kotipeliä Kärpät kävisivät sotkemassa katsomot?
-Kärppien joukkue muisti kenttämiehiä hyvästä yhteistyöstä joululahjoilla.

Maalitilastot:
I erä

1.37 1-0 Jose Laaksonen (Mikko Peltonen)
2.56 1-1 Jere Helmola (Marko Luostarinen)
4.41 2-1 Rami Välimaa (Jaakko Mäkelä)
7.25 3-1 Mika Ahonkivi (Jaakko Mäkelä)yv.
8.34 4-1 Jose Laaksonen (Harri Jalonen)yv.
9.27 5-1 Harri Jalonen (Mikko Peltonen)
12.01 5-2 Lauri Pelkonen (Jere Helmola)
13.44 6-2 Niko Papinaho (Mikko Peltonen)
18.11 7-2 Niko Papinaho (Mika Ahonkivi)yv.

II erä
23.04 8-2 Mikko Peltonen (Jose Laaksonen)
24.15 9-2 Jani Helppolainen (Juho Silvast)
32.27 9-3 Marko Luostarinen (Pasi Korkatti)
36.26 10-3 Jaakko Mäkelä (Mikko Peltonen)
37.40 11-3 Jaakko Mäkelä (Niko Papinaho)yv.

III erä
46.30 11-4 Marko Luostarinen
47.33 11-5 Teemu Tiusanen (Pasi Kilpeläinen)
47.48 11-6 Marko Luostarinen (Marko Paukku)

Porin Kärpät jatkaa juniorien toimintaa

Porin Kärppien junioritoiminta jatkuu alkavalla kaudella poikien kaukalopallolla sekä tyttöjen ringetellä.

Kaukalopalloliigan parhaat 2010-2011

Kaukalopalloliiga on valinnut ja palkinnut kauden 2011-12 parhaat. Mennyt kausi oli liigan 21.

Kärpille hopeaa

Porin Kärppien ja lappeenrantalaisen RB-93 neljäs finaali noudatti pitkälti samaa linjaa aikaisempien loppuotteluiden kanssa.

Nouseeko Kärpät sillasta

Painitermein sanottuna Porin Kärpät on sillassa.

RB-93 otti jo toisen kiinnityksen kultaiseen kotkaan

Lappeenrantalainen RB-93 on voiton päässä tämän kauden kaukalopallon Suomen mestaruudesta.

RB-93 vei ensimmäisen finaalin

Porin Kärpät ja lappeenrantalainen RB-93 avasivat tämän kauden kaukalopalloliigan finaalit tasaisella ottelulla, joka meni lopulta jatkoajalle asti.