Jazzille kallis tasapeli

FC Jazz Juniorit ja Lohjan Pallo tasasivat sarjapisteet sunnuntaina Porin stadionilla pelatussa Kakkosen kärkikamppailussa lukemin 1-1 (1-1).

Navakka tuuli ja kevätkunnossa ollut kenttä vaikeuttivat joukkueiden pelaamista, mutta silti Porissa pelattiin varsin viihdyttävä vääntö, jossa tehtiin kaksi EuroGoal-tason osumaa sekä nähtiin paljon rajuja tilanteita.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli vahvaan myötätuuleen pelanneen Jazzin lievää hallintaa. Paprikapaidat saivat varsinkin erikoistilanteista hyviä mylläköitä Lohjan maalille.

Pelin 27. minuutilla kotijoukkue joutui tekemään pelaajavaihdon. Toppari Jari Lamminen jätti loukkaantuneena kentän ja Lauri Tenhunen riensi laitapakiksi ja Jukka Ranne siirtyi Lammisen paikalle.

- Vaihto sekoitti luonnollisesti meidän peliämme. Lamminen oli loukkaantumiseensa asti ollut kentän paras pelaaja. Hän voitti kaikki kaksinkamppailut, Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila pohti.

Ennen puoliajan päättymistä kentällä alkoi tapahtua. Jazz sai vastahyökkäyksen, jonka seurauksena pallo jäi pyörimään LoPan rangaistusalueelle. Peliväline putosi kapteeni Ville Ulasen ulottuville. Upea volley painui parista kymmenestä metristä maalin vasempaan yläkulmaan ohi muuten varmasti torjuneen Mikko Kuiron.

Ulasen mukaan maali oli hänen uransa hienoin. Kuudentoista ulkopuolelta vahva raataja ei ole pahemmin maaleja paukutellut.

Vain pari minuuttia myöhemmin Jazzin kauden alusta 345 minuuttia kestänyt nollaputki oli historiaa. Jazzin topparit arvioivat korkean syötön väärin ja Joni Alho pääsi tykittämään pomppupallosta kohti Jyri Niemisen maalia. Näyttävä laukaus painui 25 metristä aivan yläputken alle.

Päätuomari Dennis Antamo vihelsi puoliajan päättyneeksi välittömästi maalin jälkeen.

- Pelaajat olivat pukukopissa kuin maansa myyneitä. Peli olisi varmasti ollut eri, jos olisimme päässeet johdossa tauolle. Mutta nuoren joukkueen pitää jatkossa osata paremmin reagoida erilaisiin tilanteisiin, eikä yksi takaisku saa horjuttaa pelaamista, Mannila tiivisti.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen pelin taso laski, kun LoPa prässäsi myötätuulen turvin ylhäältä. Jazzin pelinavaus ontui vaikeissa oloissa, mikä ei tyydyttänyt valmennusta eikä pelaajia.

- Tulokseen ja pisteeseen pitää silti olla tyytyväisiä. Olihan vastassa yksi sarjan ennakkosuosikeista, kapteeni Ulanen totesi.

LoPa sai toisella puoliajalla painetta Jazzin maalille, mutta Nieminen torjui muutamat hässäkät varmasti.

- Meiltä puuttuu tappajan vaisto maalintekotilanteista. Maalinteon pitää vähän sattua, mutta se puuttuu vielä pelistämme, vieraiden kokenut valmentaja Markku "Fana" Palmroos myönsi.

- Seitsemän pistettä kolmesta ottelusta ja yksi päästetty maali on kyllä kova suoritus sarjanousijalta. Jazz on taisteleva ja fyysinen joukkue, mistä pisteet heille, Palmroos kehaisi.

Mikko Mannila oli ottelun jälkeen hyvin vakava. Hyökkääjä Ari Qvist vietiin ambulanssilla kentältä suoraan sairaalaan. Hän sai kovan tärskyn päähänsä, ja todennäköisesti aivotärähdyksen.

- Pelaajan terveys on paljon tärkeämpi asia, kuin mikään jalkapallopeli. Tietenkin Arin tilanne huolestuttaa, Mannila huokasi.

Vaikka peli oli fyysinen, otteet kentällä olivat reiluja ja rehtejä. Antamon johdolla tuominnut kolmikko (avustavat Kimmo Kangasperko ja Leo Sakari) hoiti tehtävänsä jämäkästi ja virheettömästi.

Jazzin seuraava ottelu pelataan tulevana perjantaina Porin stadionilla. Vastaan asettuu silloin vahva Kaarinan Pojat.

FC Jazz -j:n tiedotteesta / UrheiluPori.com

FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.