Kauden avaustappio

FC Jazz Juniorit kärsi Kakkosen kauden neljännen kierroksen ottelussa avaustappion. Kaarinan Pojat vei voiton lukemin 0-2 (0-2).

Ottelun alku oli porilaisille sysimusta. Pelikellossa ei ollut edes yhtä täyttä minuuttia, kun pallo oli verkossa. KaaPon Jussi Kosonen katkaisi maalivahti Jyri Niemisen avauksen. Syöttö löysi Matti Heimon, joka viimeisteli rangaistusalueen rajalta tarkasti alakulmaan.

Jazz ei synkästä alusta hämmentynyt. Joukkue sai rivinsä nopeasti järjestykseen ja hyökkäykset vyöryivät Marko Laaksosen vartioimalle maalille.

Erityisesti edellisen ottelun tärskystään toipunut Ari Qvist oli pirteällä pelipäällä. Ensin hän pääsi puskemaan Joonas Salon loistavasta keskityksestä, mutta pallo meni niukasti yli.

Hetkeä myöhemmin Qvist pääsi oikealta laidalta läpiajoon. Takakulmassa oli tilaa ja sinne Jazzin nopea kärki myös ampui. Pahaksi onneksi tolppa oli tiellä ja pallo ponnahti takaisin kentälle.

Qvist ei ollut ainoa porilainen, joka yritti yllättää Laaksosen. Salon ja Ville Ulasen vaaralliset laukaukset painuivat vain muutamia senttejä ohi pystypuun.

Salon kaukolaukaus lensi jo yli Laaksosen, mutta putosi tolpan väärälle puolelle. Ulanen puolestaan pääsi kokeilemaan pilkun kohdalta.

Kun paikat eivät kelvanneet Jazzille, kokenut vieras kuittasi. Petri Leino törkkäsi juuri tauon alla KaaPon toisen osuman Heimon ampuman vapaapotkun jälkeen. Leino teki maalinsa pienestä kulmasta kovan ruuhkan keskeltä.

Toisella puoliajalla kotijoukkue ei enää saanut luotua samaan tahtiin paikkoja. Kokenut vastustaja pelasi turvallisessa johdossa vapautuneesti ja hallitsi peliä.

- Ensimmäisen puoliajan peliimme en ole ollenkaan tyytyväinen, mutta toisella pelasimme jo siten, kuten meidän pitäisikin - maata pitkin, kauden avausvoitosta helpottunut KaaPon pelaajavalmentaja Juho Kirjonen totesi.

- Kokematon joukkue maksaa pienistä virheistä kovaa hintaa. En edes tiedä, mitä alussa tapahtui. Kirjoitin vielä KaaPon ryhmitystä paperille, kun pallo oli jo verkossa. Toisessa maalissa meidän pelaajat yrittivät potkia pään korkuudelta, kun olisi vain pitänyt pistää tyhmää väliin, Jazzin päävalmentaja Mikko Mannila puhisi.

- Mielestäni olimme kuitenkin tänään terävämpi joukkue. Se ei vain riittänyt pisteisiin asti.

Jazzin keskikentän onnistujiin kuuluivat Ulanen ja urallaan ensimmäistä kertaa Kakkosen ottelun aloittanut Jussi Leinonen, joka paini miehekkäästi KaaPon Petteri Pitkäsen kanssa kaikissa erikoistilanteissa.

- Pete on minua jonkun verran pitempi ja ponnistaa 40 senttiä enemmän. Silti taisin aika monta palloa merkkauttaa itselleni, Leinonen näki aivan oikein.

- Vaikka ottelun alku oli synkkä, ei futismatsi yhdessä minuutissa ratkea. Saimme hyvin koottua itsemme ja hengen päälle, mutta se ei tänään riittänyt. Toisella puoliajalla vastustajan kokemus näkyi, Leinonen myönsi.

Jazzin kausi jatkuu helatorstaina vierasottelulla FC Espoota vastaan.

FC Jazz -j:n tiedotteesta / UrheiluPori.com

FC Jazz Juniorit ry - logo

FC Jazz - 2009 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009

Ottelut kaudella 2009

Ville Ulanen on FC Jazzin uusi päävalmentaja

FC Jazz heitti verkot vesille ja naarasi Ville Ulasen uudeksi päävalmentajaksi.

Juuso Rantala jatkaa MuSan riveissä

Juuso Rantala on sopinut vuoden jatkosopimuksen Musan Salaman kanssa.

Jussi Välilä johtaa MuSan linjaa myös ensi vuonna

Jussi Välilä jatkaa MuSassa kauden 2021 kestävällä sopimuksella.

MuSan taustaryhmä kasassa - Seth Ablade avustavaksi valmentajaksi

Syksyllä uuden sopimuksen Musan Salaman päävalmentajaksi kirjoittanut Ville Ulanen on saanut tuekseen nyt täyden taustaryhmän. Joukkueen toiseksi valmentajaksi tulee FC Jazzista syksyllä vapautettu Seth Ablade.

Jari Pyykölä liittyy FC Jazzin valmennukseen

Edellisen kerran Poriin lähes 25-vuotta sitten saapunut vaatimaton valmentaja kyseli FC Jazzin silloiselta organisaatiolta, olisiko hänelle mahdollisesti valmennustöitä Porissa. Neuvottelujen jälkeen FC Jazz kiinnitti Pyykölän ja vuonna 1996 Porissa juhlittiin seuran toista Suomen mestaruutta kauden viimeisen pelin jälkeen Pietarsaaressa.