Michael Käldin joukkue jatkoi valmistautumista kotikisoihin.

Suomi taipui Ruotsille

Suomen naisten maajoukkue jatkoi valmistautumista kohti ensi kuussa alkavia EM-kotikisoja. Suomi ei kyennyt yllättämään hurjassa vireessä olevaa Ruotsia, vaan länsinaapurit veivät ottelun nimiinsä 3-1 (2-0). Suomen maalista vastasi Linda Sällström.

Ruotsi rankaisi heti alussa

Suomi sai otteluun huonon alun, kun Ruotsi siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Therese Sjögran pääsi keskeltä läpi ja viimeisteli varmasti hyvin pelanneen Tinja-Riikka Korpelan ohi Ruotsin johtomaalin. 32. minuutilla Ruotsi teki toisen maalin lähes samanlaisella maalilla. Tällä kertaa Jessica Landström eteni keskeltä ja sijoitti pallon verkkoon.

Suomellakin oli omat paikkansa ensimmäisellä puoliajalla. Linda Sällström ja Essi Sainio pääsivät molemmat yksin läpi, mutta eivät onnistuneet rikkomaan kuparista. Sällströmin yrityksen teki tyhjäksi tilanteeseen ehtinyt ruotsalaispuolustaja, kun taas Ruotsin maalivahti Hedvig Lindahl torjui Sainion yrityksen.

Toiselle puoliajalle Suomi sai erinomaisen alun, kun jo kolmannella minuutilla Sällström karvasi itselleen pallon, eteni röyhkeästi ja viimeisteli pallon kylmästi alakulmaan. Ruotsi iski kuitenkin kuusi minuuttia myöhemmin kulmapotkutilanteesta. Charlotte Rohlin nousi korkeimmalle ja puski vieraat kahden maalin karkumatkalle.

Suomi sai vielä oivan kavennusmahdollisuuden, kun Sällström eteni laidalta ja ampui tulisesti. Sanna Talonen oli kärkkäänä jatkopallossa, mutta yritys meni ohi maalin.

Käld löysi positiivista

Suomen päävalmentaja Michael Käld löysi omiensa esityksestä niin hyviä kuin huonojakin asioita.

- Ruotsin ensimmäisen puoliajan maalit tulivat suhteellisen helposti. Olimme puhuneet siitä, että Ruotsi kääntää pelin nopeasti ja maaleissa kävi juuri niin, Käld harmitteli.

- Toisella jaksolla kun saimme puolustuksen kuntoon, niin Ruotsi ei saanut enää niin paljontilanteita. Olen tyytyväinen toisen jakson peliimme. Saimme luotua maalipaikkoja ja niistä olisi pitänyt tehdä enemmän kuin yksi maali, Käld jatkoi.

Käld nosti joukkueesta joitain onnistujia esille.

- Vaihdot toivat enemmän virtaa peliimme ja se on tärkeä myös EM-kisoja ajatellen, että meidän penkiltä löytyy voimaa. Laura Österberg Kalmari oli tänään jälleen kova. Linda Sällström teki maalin ja hänen liikkumisensa on täysin toista luokkaa kuin vielä alkuvuodesta. Lisäksi meillä on erinomaiset maalivahdit ja Korpela näytti tänään, että hän taistelee tosissaan ykkösvahdin paikasta, Käld kiitteli omiaan.

Porin Stadionilla pelattua ottelua oli saapunut jännittämään mukavasti 2712 katsojaa. Suomen seuraava ottelu on 10.8. jolloin Suomi kohtaa Finnair Stadiumilla Pohjois-Irlannin. EM-kotikisat alkavat 23.8.

Suomi-Ruotsi 1-3 (0-2)
7' 0-1 Sjögran
32' 0-2 Landström
48' 1-2 Sällström
54' 1-3 Rohlin