Sami Hyypiän juhlaottelu päättyi niukkaan 1-0 tappioon.

Ruotsi kaatoi Huuhkajat niukasti

Suomi koki niukan 1-0 (1-0) tappion Ruotsille keskiviikkona Tukholmassa. Ottelun ainoasta maalista vastasi Johan Elmander ottelun 42. minuutilla.

Todelliset tekopaikat jäi puuttumaan

Suomi aloitti vahvasti ja joukkueen oma peli kulki mukavasti. Pallo liikkui näppärästi ja nopeasti ajoittain yhdellä kosketuksella, mutta alkuminuuteilla ei todellisia tekopaikkoja nähty. Suomi kuitenkin piti palloa.

Ensimmäinen tekopaikka avautui 15. minuutilla Roni Porokaralle. Roman Eremenko pelasi Porokaralle rangaistusalueelle ja Porokara pääsi laukomaan. Ruotsin puolustaja kuitenkin liukui paikalle ja laukaus reilusta 10 metristä painui yli maalin.

25. minuutilla Jari Litmasen antaman sivuvaparin jälkitilanteesta pallo ajautui Roman Eremenkolle rangaistusalueen eteen. Eremenko harhautti yhden Ruotsin pelaajan ja laukoi, mutta veto jäi melko löysäksi ja Eddie Gustafssonilla Ruotsin maalilla oli suhteellisen helppo työ torjua.

Puolen tunnin kohdalla Ruotsi pääsi paremmin peliin mukaan ja sai luotua tilanteita. 34. minuutilla Sebastian Larsson keskitti oikealta ja Berang Safari pääsi puskemaan. Veli lampi häiritsi kuitenkin sen verran, että pusku meni ohi Otto Fredriksonin vartioiman maalin.

37. minuutilla Marcus Berg pelattiin laukausiupaikka. Berg pääsi laukomaan 18 metristä, mutta laukaus suuntautui kuitenkin ohi ja yli maalin.

42. minuutilla Ruotsi siirtyi 1-0 johtoon.  Ruotsi tuli nopeasti ja Anders Svensson pelattiin pelattiin läpi vasemmalta. Svenssonin matala syöttö keskustaan rankkaripilkun kohdalle tuli suoraan vauhtiin Johan Elmanderille, joka siirsi Ruotsin johtoon. Fredrikson oli hyvin tilanteessa mukana, mutta pallo meni käsien kautta verkkoon.

45. Kim Källström pääsi laukomaan melko vapaasti 20 metristä. Laukaus suuntautui takayläkulmaan, mutta Fredrikson venytti ja torjui kulmaksi.

Toiselle puolaajalle Suomi tuli tervästi ja sai luotua hyviä hyökkäyskiä. Viimeinen syöttö kuitenkin usein karkasi tai ajatukset eivät täysin kohdanneet, eikä todellisia huippupaikkoja päässyt syntymään.

Ruotsi sen sijaan sai luotua muutaman hyvän tekopaikan. 62. minuutilla  Pontus Wernbloom pudotti oikealta puolenvaihdon takaviistoon ja  Christian Wilhelmsson pääsi laukomaan. Fredrikson Suomen maalilla kuitenkin torjui melko helposti.

64. minuutilla Kim Källström pelasi keskustaan rangaistusalueen sisään Marcus Bergille. Berg koitti kääntölaukausta, muuta viimeistely-yritys meni niukasti ohi takakulman.

Muutama minuutti myöhemmin Ruotsi sai vapaapotkun 25 metristä.. Källström tälläsi vapaapotkusta noin 25 metristä, mutta veto suuntautui melko keskelle ja Fredrikson torjui.

Suomi sai luotua vielä muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta todellisia huippupakkoja ei saatu luotua ja näin Ruotsi nappasi 1-0 voiton.