Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

A-maajoukkue valittu Tsekin EHT-turnaukseen

 
A-maajoukkue valittu Tsekin EHT-turnaukseen


Leijonat avaavat olympiakauden

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen julkisti tänään Helsingissä Leijonaryhmänsä Karlovy Varyssa syyskuun alussa pelattavaan Tsekin EHT-turnaukseen. Olympiatalven takia kauden ensimmäinen EHT-turnaus pelataan nyt poikkeuksellisesti jo ennen kuin perinteisten kiekkomaiden pääsarjat ovat ehtineet alkamaan. Tästä syystä pelaajavalinnoissa on painotettu viime kauden näyttöjä sekä onnistuneita harjoitusotteluita seurajoukkueiden väreissä. 

Tsekkeihin matkaa melko kokematon Leijonaryhmä, josta vain kolme pelaajaa on päässyt urallaan edustamaan Suomea aikuisten arvokisoissa: Kasvattajaseuraansa Kuopion KalPaan palannut Kalle Kerman, Lukon luottomaalivahti Petri Vehanen ja taitava Kärppäsentteri Jari Viuhkola, joka tekee loukkaantumisten jäljiltä vahvaa paluuta Leijonapaitaan. Nuoresta Leijonaryhmästä löytyy myös peräti viisi A-maajoukkuetulokasta: Harri Ilvonen (Tappara), Mikko Kalteva (Jokerit), Masi Marjamäki (Ilves), Tomi Mäki (Jokerit) ja Pekka Tuokkola (JYP). JYPin maalivahti Tuokkolalle tulevat maaottelut ovat ensimmäiset millään tasolla.

Leijonajoukkueesta löytyy yhteensä kolme pelaajaa, jotka olivat mukana elokuun alun olympialeirillä. Puolustajat Olli Malmivaara (JYP), Markus Seikola (Ilves) ja Jyrki Välivaara (JYP) saivat kutsun NHL- ja KHL-pelaajia vilisseelle leirille, joten Tsekkiin matkaavan A-maajoukkueen puolustuksen perusta on varsin vankalla pohjalla.

Suomen ottelut:
3.9. klo 18.00 Tsekki – Suomi 
5.9. klo 13.30 Venäjä – Suomi
6.9. klo 14.00  Ruotsi – Suomi

Suomen kokoonpano:
Maalivahdit:

Pekka Tuokkola, JYP
Petri Vehanen, Lukko
Puolustajat:
Juuso Hietanen, Brynäs
Harri Ilvonen, Tappara
Mikko Kalteva, Jokerit
Jan Latvala, Pelicans
Olli Malmivaara, JYP
Ville Mäntymaa, Frölunda
Markus Seikola, Ilves
Jyrki Välivaara, JYP
Hyökkääjät:
Marko Anttila, Ilves
Antti Erkinjuntti, TPS
Juha-Pekka Haataja, HIFK
Henri Heino, Pelicans
Joonas Kemppainen, HPK
Kalle Kerman, KalPa
Tuomas Kiiskinen, KalPa
Kristian Kuusela, Kärpät
Toni Kähkönen, Blues
Jori Lehterä, Tappara
Masi Marjamäki, Ilves
Tomi Mäki, Jokerit
Jari Viuhkola, Kärpät

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle