Ukraina aiheutti naisille EM-kisojen avaustappion

Ukraina aiheutti Suomelle EM-kisojen avaustappion lauantaina lukemin 1-0. Suomi hallitsi ottelua, mutta hyvistäkään paikoista ei pallo mennyt sisään ja Ukraina kuittasi 69. minuutilla voittoon riittäneen maalin.

Lukuisia tekopaikkoja

Ottelu alkoi Ukrainan lievällä hallinnalla ja Ukraina saikin heti alkuun muutaman erikoistilanteen. Alkuminuuttien jälkeen Suomi kuitenkin sai omaa peliä paremmin käyntiin ja otti enemmän peliä hallintaan.

13. minuutilla Laura Österberg Kalmari pelasi upean pallon Anne Mäkiselle rangaistusalueen sisään puolustuksen selustaan hieman oikealla. Mäkinen laukoi heti, mutta Iryna Zvarych Ukrainan maalilla torjui.

16. minuutilla Österberg Kalmari tarjoili puolestaan Annica Sjölundille erinomaisen syötön boksin sisään hieman vasemmalle. Zvarych tuli vastaan ja Sjölundin viimeistely-yritys meni selvästi yli maalin.

27. minuutilla Österberg Kalmari syötti Sjölundille juoksuun vasemmalle. Sjölund laukoi heti ensimmäisellä kosketuksella rangaistusalueen kulmasta. Pallo poltti hieman Zvarychin näpeissä, mutta hän onnistui torjumaan.

29. minuutilla Ukraina oli lähellä onnistua. Ljudmila Pekur ja yritti nostaa takakulmaan. Pallo kolahti ylärimaan, mutta Minna Meriluoto oli kuitenkin tilanteessa hyvin mukana.

39. minuutilla Ukraina joutui vaihtamaan maalivahti Zvarychin pois. Österberg Kalmari ja Zvarych löivät päät ikävästi yhteen pallon tavoittelutilanteessa ja Nadija Baranova tuli tolppien väliin.

43. Anna-Kaisa Rantanen  ja Tuija Hyyrynen pelasivat hyvin yhteen oikealla ja Hyyrynen keskitti maalille. Pallo ajautui taakse Katri Nokso-Koivistolle, mutta laukaus hieman vasemmalta noin seitsemästä metristä livahti niukasti ohi takatolpan.

Varsinaisen peliajan ollessa ensimmäisellä puoliajalla täynnä, pääsi Natalja Zinshenko laukomaan. Meriluoto kuitenkin nyrkkeili kovan yläriman alle laskeneen vedon kulmaksi.

Toisen puoliajan Suomi aloitti vauhdikkaasti ja sai luotua hyvää painetta. 49. Maija Saari antoi kulman oikealta ja Tiina Salmén pääsi puskemaan. Maaliin asti pallo ei kuitenkaan mennyt, vaan jäi maalinedustan pelaajasumaan.

62. minuutilla Ukraina sai kulman jälkeen Suomen maalille hyvän hässäkän. Lopulta pallo kuitenkin ajautui ohi Suomen maalin.

67. minuutilla Österberg Kalmari hakeutui hyvään laukaisupaikkaan hieman vasemmalla, mutta Baranova Ukrainan maalilla torjui.

69. minuutilla nähtiin ottelun ainoa maali. Tuija Hyyrysen palautus alaspäin Meriluodolle jäi vajaaksi ja Pekur pääsi väliin. Pekur harhautti Meriluodon ja vei Ukrianan johtoon.

73. minuutilla Sanna Talonen karkasi läpi vasemmalta. Talonen harhautti ukrainalaispuolustajan boksin sisällä ja laukoi, mutta Baranova torjui.

86. minuutilla Suomen maali oli vielä erittäin lähellä. Anna-Kaisa Rantanen antoi kulman vasemmalta ja Sanna Talonen pääsi puskemaan takatolpalta. Pekur kuitenkin oli tolpalla Talosen puskun tiellä ja näin Suomi koki turnauksen avaustappionsa.