Kanada näytti kaapin paikan Suomen naisille

Kanada ei antanut suomalaisten yllättää itseään tiistaina naisten Hockey Canada Cupissa Vancouverissa. Emäntämaa takoi taululle kovat lukemat 10-2 (4-1, 2-1, 4-0) ja osoitti näin olevansa monta piirua suomalaisia edellä varsinkin maalinteossa.

Aivan ottelun alussa näytti siltä, että Suomi pystyy laittamaan kovan kovaa vastaan kotijoukkueelle. Silti ensimmäinen takaiskumaali nähtiin jo viiden minuutin kohdalla. Se syntyi, kun Sarah Vaillancourt tuuppasi torjunnasta nappaamansa paluukiekon Suomen maalissa pelanneen Mira Kuisman selän taakse. Erän puolivälissä Suomi nousi uudelleen haastamaan kovaa vastustaan ja tulikin tasoihin Rosa Lindstedtin siniviivaosumalla. Valitettavasti Suomen hyvän rynnistyksen jälkeen Kanada kaatoi kylmää vettä leijonien niskaan ja upotti kolmesti kiekon leijonien verkkoon parin minuutin aikana. Kanadalaisten onnistujat olivat Gillian Apps, Caroline Ouellette ja Rebecca Johnston.

Toisen erän maalinteon aloitti Kanada. Viiden peliminuutin jälkeen Ouellette osui pitkän hyökkäyspäädyn pyörityksen tuloksena ja sama nainen jatkoi erän puolivälissä hyvän kiekonriistonsa päätteeksi maalitehtailuaan viemällä Kanadan jo 6-1 – johtoon. Venla Heikkilä nostatti vaihteeksi sykettä suomalaiskannattajissa liruttaessaan kiekon Kim St-Pierren alitse erän puolivälissä. Näin erätauolle mentiin pelitilanteessa 6-2.

Kolmas erä alkoi Suomen kannalta murheellisesti. Jennifer Botteril heitti kiekon maalille melkein maaliviivaa pitkin ja se kimposi jostain jälleen Suomen maaliin. Vähän ennen erän puoliväliä Haley Irwin kaadettiin läpiajossa ja hän lisäsi Kanadan johtoa rikettä seuranneesta rangaistuslaukauksesta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Johnston kaunisteli pistepottiaan tekemällä illan kauneimman maalin kahden poikittaissyötön jälkeen. Sama nainen päätti Kanadan ilotulituksen veivaamalla joukkueensa kymmenennen maalin aivan Suomen maalin edestä, kun peliaikaa oli jäljellä enää puolitoista minuuttia..

Suomalaisista juuri kukaan ei pystynyt tänään pelaamaan ihan parhaimmalla tasollaan ja silloin erot näissä peleissä vain kasvavat isoiksi. Joukkue yritti pelata pelisysteemin mukaan niin kauan kuin vain jaksoi, mutta lopussa jalat painoivat liikaa jokaisella ja Kanada repi maaleja melkein kaikista tekopaikoistaan.

Huomenna naisleijonilla on turnauksessa välipäivä, jolloin joukkue valmistautuu jokaisella osa-alueella kohtaamaan torstain ottelussa Ruotsin.

Maalivahtien torjunnat Suomi Mira Kuisma 15+13+12=40, Kanada Kim St-Pierre 6+4+3=13.