Ruotsi kaatoi naiset

Naisleijonat joutuivat tunnustamaan rakkaan vihollisensa Ruotsin paremmakseen naisten Hockey Canada Cupissa torstaina. Naapurimaa otti tärkeän avausvoittonsa turnauksessa luvuin 3-1 (2-0, 0-1, 1-0).

Kahdesta tappiosta sisuuntunut Ruotsi aloitti ottelun väkevästi. Reilun kolmen minuutin pelin jälkeen Danijela Rundqvist osoitti, että aggressiivinen karvauspeli tuo ongelmia suomalaisten avaussyöttöihin. Hän nappasi kiekon Suomen puolustusalueella ja ampui sen Noora Rädyn hanskan kautta Suomen maaliin. Ruotsin toinen maali näki päivänvalon erän puolivälin jälkeen. Pernilla Winberg nousi oikeaa laitaa pitkin ja pääsi puolustajan ahdisteluista huolimatta ampumaan tarkasti pienestä kulmasta ottelun voittomaaliksi jääneen osuman.

Toisessa erässä Suomi sai peliään hieman parempaan malliin. Vain nelisen minuuttia oli pelattu, kun Heidi Pelttari nosti pelin omalta alueelta väljemmille vesille ja löysi Michelle Karvisen viilettämästä keskialueella. Karvinen pääsi laukomaan ja sai sohittua vielä paluukiekon Sara Grahnin selän taakse. Maalin takaa-ajoasemassa Suomi uurasti kovasti tasoittaakseen ottelun, mutta tulokseen se ei tänään valitettavasti johtanut.

Kolmas erä oli tasainen ja maalintekotilanteita syntyi molemmissa päädyissä. Ainoa osuma nähtiin ottelun viimeisellä minuutilla. Suomen puolustuspään aloituksen jälkeen Elin Holmlöv tappoi naisleijonien viimeisen tasoitusyrityksen ja kieputti loppunumeroiksi 3-1.

Tämänpäiväinen ottelu ei mahdu ainakaan Suomen osalta ihan parhaiden Ruotsi-Suomi -otteluiden joukkoon. Keltapaitojen parempi liike riitti pitämään suomalaiset aseettomina ja tällä kertaa aktiivisemmat ruotsalaiset todella ansaitsivat voittonsa.
Maalivahtien torjunnat ottelussa olivat Ruotsi Sara Grahn 3+9+10=22 ja Suomi Noora Räty 10+13+6=29.