Leijonat murjoivat Ruotsin

Kauden ensimmäinen EHT-turnaus päättyi iloisiin suomalaistunnelmiin. Leijonat murjoivat Ruotsin jään rakoon ja ottivat länsinaapurista komean voiton lukemin 3-8. Voitto nosti Suomen Czech Hockey Games –turnamentin kolmannelle sijalle ja Ruotsin oli näin tyytyminen turnauksen jumbosijaan.

Suomen turnaus oli ennen sunnuntaita sujunut mollivoittoisesti, takana oli kaksi tappiota Tsekkiä ja Venäjää vastaan ja maaleja oli kasassa tasan kaksi kappaletta. Lähtökohdat iltapäivän Finnkampen-otteluun olivat selvät – turnauksen paras peli oli tilauksessa. Ja sellainen myös saatiin.

Ensimmäisen 16 minuutin jälkeen tulostaululla komeili jo lukemat 0-4 Suomelle ja Ruotsin maalin suulla aloittanut Mikael Tellqvist luisteli korvat luimussa vaihtoaitioon – Leijona vei ja Kolme Kruunua vikisi. Suomen maaleista vastasivat Jari Viuhkola, Antti Erkinjuntti, Joonas Kemppainen ja Marko Anttila. Ruotsikin sai avauserässä maalitilinsä auki Per-Johan Axelssonin 1-4 –kavennusmaalilla.

Toinen erä oli ottelun vaisuin eikä tilanteilla ja pöytäkirjamerkinnöillä juuri mässäilty. Erän ainoasta maalista vastasi Ruotsi viimeistelijänä myös avausosuman laukonut NHL-konkari Axelsson. Pessimistinen Suomi-fani pelkäsi erätauon ajan pahinta – tuleeko naapurin Hannu Hanhet taas kerran rinnalle ja ohi?

Ruotsin orastava kiri tyssäsi heti kolmannen erän alkuun, kun Suomi latoi nopeassa tahdissa kolme maalia. Tamperelaiskiekkoilijat Harri Ilvonen, Marko Anttila ja Markus Seikola kävivät vuorollaan tuikkaamassa kiekon verkon perukoille. Ilves-pakki Seikolan maalissa viimeistelyapua tarjosi tosin keltapaitainen puolustaja, mutta kaikki lasketaan.

Maalitehtailu jatkui vielä parin osuman verran ja tällä kertaa vuoroveto-periaatteella. Ensin Ville Mäntymaa latasi b-pisteen kaarelta elämänsä pommin Ruotsin maalin oikeaan yläkulmaan ja tämän jälkeen ruotsalaiset onnistuivat ylivoimalla kaventamaan ottelun lopputulokseksi 3-8.

Koko Leijonaryhmä päätti turnauksensa loisto-otteluun ja kaukalossa nähtiin onnistumisia laajalla rintamalla. Maalivahti Petri Vehanen otti ottelun alussa tarvittavat kopit ja Suomi pääsi karkaamaan tavoittamattomaan johtoon. Jokainen pelaaja nosti suoritustaan parin vaisumman ottelun jälkeen ja joukkue pääsi hyvillä mielin kotimatkalle. Seuraavan kerran Leijonalauma on tulessa Karjala-turnauksessa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna.