Salibandymaajoukkue taipui Latviassa Sveitsille

Salibandyn maailmanmestari Suomi päätti neljän maan turnauksen Latvian Kocenissa 5-6-tappioon MM-pronssimitalisti Sveitsille. Plussapuolelle aikakirjoihin jäi MM-finaalin jatkoaikasankari Tero Tiitun sadas piste maajoukkueessa.

Tero Tiitu merkkautti juhlapisteensä ottelun toisessa erässä kun hän tasoitti sen ainoalla osumalla lukemiksi 2-2. Kaikkiaan Tiitu kokosi tänään tehot 1+3.

Kolmannen erän alkuun Sveitsi karkasi puolessatoista minuutissa 4-2-johtoon, mutta Harri Forsten sekä kolmannessa maaottelussaan kolmannen pisteensä tehnyt Heikki Hätönen toivat Suomen tasoihin. Suomen parhaana palkittu Esa Jussila kuittasi vielä Matthias Hofbauerin 5-4-maalin, mutta siihen Suomen maalihana sulkeutui. Runsas minuutti Jussilan tasoituksen jälkeen Marc Dysli osui Sveitsille päiväpelin voitto-osuman eikä Suomi enää ehtinyt rinnalle vaikka peliaikaa oli kellossa viisi minuuttia.

Viikonlopun kolmas voitto toi Sveitsille turnauksen ykköstilan puhtaalla pelillä. Suomi sijoittuu kakkoseksi, ja kolmossijan ratkovat iltapäivän päätösottelussa Latvia sekä Norja.

Suomella oli Sveitsiä vastaan alla yhdeksän perättäistä voittoa. Viimeksi Suomi taipui alppimaalle 10. helmikuuta 2006 Kirchbergissä samoin 5-6-lukemin.

Salibandya, Koceni, Latvia
Sveitsi - Suomi 6-5 (2-1, 0-1, 4-3)
1. erä: 2.24 Juha Kivilehto (Tero Tiitu) 0-1 yv, 6.02 Markus Gerber (Dave Wittwer) 1-1, 8.00 Marc Måhlethaler (Renato Schneider) 2-1.
2. erä: 32.21 Tiitu (Esa Jussila) 2-2.
3. erä: 40.44 Florian Kuchen (Emanuel Antener) 3-2, 41.23 Joel Krähenbåhl (Simon Bichsel) 4-2, 43.17 Harri Forsten (Tatu Väänänen) 4-3, 48.06 Heikki Hätönen (Tiitu) 4-4, 49.48 Matthias Hofbauer (Christoph Hofbauer) 5-4, 53.38 Jussila (Tiitu) 5-5, 54.52 Marc Dysli (Matthias Hofbauer) 6-5.