Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Käld valitsi ryhmänsä Sloveniaan ja Portugaliin

 
Käld valitsi ryhmänsä Sloveniaan ja Portugaliin


Naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Michael Käld on valinnut 18 pelaajaa MM-karsintaotteluihin Sloveniaa ja Portugalia vastaan. Suomi kohtaa Slovenian Krskossa 24.10. ja Portugalin Tondelassa neljä päivää myöhemmin.

Österberg Kalmari kokenein

Käldin ryhmän kokenein pelaaja on 116 A-maaottelua pelannut Laura Österberg Kalmari. Österberg Kalmarilta jäi henkilökohtaisista syistä väliin MM-karsinnan avausottelu Armeniaa vastaan Jerevanissa, jonka Suomi voitti syyskuussa 4–0. Suomen maaleista kaksi merkittiin Sanna Taloselle Maija Saaren ja Sanna Malaskan osuttua kertaalleen.

Suomi ei ole kohdannut Sloveniaa kertaakaan. Seuraava MM-karsintavastustaja aloitti karsintansa selvällä 8–0 –tappiolla Italialle. Italia on karsintalohkon kärjessä kaadettuaan myös Portugalin maalein 2–0. Portugali on Suomellekin tuttu vastustaja. Kahdeksasta kohtaamisesta molemmat ovat voittaneet kolme ja kahdesti on pelattu tasan.

– Hauska päästä taas joukkueen mukaan. Lohkossa pelaa mielenkiintoisia maita, kun yhä useammat maat osallistuvat karsintaan. Saimme karsintaan hyvän alun Jerevanissa ja lähdemme hakemaan tietysti kuutta pistettä sekä Krskosta että Tondelasta. Portugalin kanssa pelasimme Algarve Cupissa keväällä tasan, heillä on hyvä joukkue. Loukkaannuin itse ennen tuota ottelua, enkä pystynyt pelaamaan. Toivottavasti saadaan käännettyä tasainen tilasto kolmen viikon päästä eduksemme, Österberg Kalmari sanoi.

Suomen joukkueessa on mukana yksi pelaaja, joka ei ole vielä edustanut maata naisten tasolla. EM-kotikisojen ryhmässäkin mukana ollut Maiju Hirvonen hakee karsinnan kaksoisottelussa debyyttiään naisten A-maajoukkueessa. KIF Örebron Sanna Talonen ei pysty osallistumaan karsintaotteluihin polvivamman takia.

Naisten A-maajoukkue Sloveniaa ja Portugalia vastaan 24. ja 28.10.2009
(Nimen jälkeen seura ja pelatut maaottelut / maaottelumaalit)

Maalivahdit
  1 Minna Meriluoto, Hammarby (SWE) – 25/0                  
12 Tinja-Riikka Korpela, FC Honka – 20/0

Puolustus
  2 Petra Vaelma, Klepp (NOR) – 88/0
  3 Tuija Hyyrynen, HJK – 16/0
  4 Maija Saari, Umeå IK (SWE) – 35/2
  5 Miia Niemi, Amazon Grimstad (NOR) – 41/0
  6 Tiina Salmén, Amazon Grimstad (NOR) –67/3
14 Maiju Hirvonen, NiceFutis – 0/0
15 Sanna Malaska, Amazon Grimstad (NOR) – 33/2

Keskikenttä ja hyökkäys
  7 Essi Sainio, AIK (SWE) – 28/2
  8 Katri Nokso-Koivisto, VfL Wolfsburg (GER) – 45/1
  9 Laura Österberg Kalmari, AIK (SWE) – 116/32
10 Anna-Kaisa Rantanen, Djurgården (SWE) – 87/6
11 Susanna Lehtinen, KIF Örebro (SWE) – 45/3
13 Annica Sjölund, AIK (SWE) – 35/7
16 Anna Westerlund, FC Honka – 21/0
17 Jaana Lyytikäinen, FC Honka – 14/0
18 Linda Sällström, Djurgården (SWE) – 28/5

Valmennus
Michael Käld, päävalmentaja
Marko Saloranta, valmentaja
Aki Moilanen, maalivahtivalmentaja
Ari Murtonen, valmentaja/joukkueenjohtaja

Palloliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle