Suomen naiset ottivat komean 3-0 voiton.

Österberg-Kalmarin maali vapautti Suomen pelin

Slovenia piti Suomea tunnin tiukoilla MM-karsintaottelussa, mutta Laura Österberg Kalmarin maali avasi maalihanat. Lopulta Suomi jyräsi MM-karsintaottelussa Krskossa 3-0-voittoon.

Nopeat kolme maalia

Olosuhteet Krskossa olivat todella vaativat ja ennen peliä pohdittiin jo ottelun siirtämistä hyvin märän kentän vuoksi. Onneksi sade loppui muutaman tunnin ennen pelin alkua ja ottelu pystyttiin pelaamaan.

Pelin juoni oli alusta asti selvä. Slovenia yritti monin keinoin rikkoa Suomen peliä ja estää suomalaisten pelinrakentelun. Slovenia puolusti tiiviisti, mutta siitä huolimatta Suomi sai luotoa monia hyviä maalipaikkoja. Viimeistely kuitenkin ontui. Slovenian maalivahti myös venyi muutamaan erinomaiseen torjuntaa. Suomi voitti ensimmäisellä puoliajalla kulmat 10-1, se kertoo paljon vierailijoiden hallinnasta.

Toisella puoliajalla Suomi jatkoi ottelun hallintaa. Painostusjakson aikana Slovenia pääsikin nopeaan vastahyökkäykseen. Kotijoukkueen kärki Mateja Zver karkasi läpiajoon. Onneksi Suomen maalivahti Tinja-Riikka Korpela pelasti loistavalla torjunnallaan vierailijat takaiskulta.

Tärkeää avausmaalia saatiin odottaa aina 61. minuutille asti. Annica Sjölund keskitti laidalta ja Laura Österberg Kalmari oli päineen paikalla. Österberg Kalmari varmisti osumansa jatkamalla jalalla hiljalleen maalia kohti lipuvan puskunsa verkon perille.

- Oikealla laidalla pelattiin hyvin puolustaja pois tilanteesta ja Annican keskitys oli täydellinen. Olin avopaikassa ja mietin vain että pusken alaspäin. Kävin vielä kunnolla laukomassa pallon maaliin, sillä olin niin iloinen, että vihdoin teimme maalin, kuvaili Österberg Kalmari helpottavaa johto-osumaa.

Se oli hyökkääjän 33 osuma maajoukkueessa.

Slovenian selkäranka nitkahti 67. minuutilla, kun joukkueen kapteeni Tiina Salmén jatkoi Anna-Kaisa Rantasen lähettämän kulmapotkun maaliin. Minuuttia myöhemmin tuli lopullinen niitti. Sjölund pääsi läpiajoon, eikä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä.

- Oli kyllä kiva pelata, niin kuin aina maajoukkueessa. Mielestäni pelasimme rentoutuneesti, eikä meille tullut paniikkia, vaikka maalia ei heti tullut. Huono kenttä vaikeutti meidän pelaamista ja varsinkin syöttöpeliä, summasi Österberg Kalmari ottelun.

Slovenia-Suomi 0-3 (0-0)
61 min. Laura Österberg Kalmari
67 min. Tiina Salmén