Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jalonen julkisti Leijonat kotiturnaukseen

 
Jalonen julkisti Leijonat kotiturnaukseen


A-maajoukkue valittu Karjala-turnaukseen

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen julkisti tänään Helsingissä Leijonaryhmänsä ensi viikolla pelattavaan Karjala-turnaukseen. Pelaajavalinnoissa on otettu huomioon poikkeuksellisen kiekkokauden tarpeet, sillä mukana on monta olympianäyttöjä antavaa pelaajaa. Karjalan Leijonat on kaiken kaikkiaan varsin kokenut ja kilpailukykyinen ryhmä.

Vancouverin olympiamiehistöön ohi NHL-pelaajien yrittävät murtautua mm. Leijona-ikoni Ville Peltonen (Dynamo Minsk), viime kevään MM-kisojen maalitykki Niko Kapanen (Ak Bars Kazan) ja NHL-kokemusta omaavat peruspuolustajat Lasse Kukkonen (Avangard Omsk) ja Ossi Väänänen (Dynamo Minsk). Venäjän kivikovaa KHL-liigaa tahkoavilta pelureilta odotetaan Karjalassa kovia näyttöjä. EHT-joukkueessa piti alun perin olla mukana myös kokeneet Sami Kapanen (KalPa) ja Petteri Nummelin (Lugano), mutta loukkaantumiset pakottivat konkarit sivuun kotiturnauksesta.

Joukkueen ainoa ensikertalainen on JYPin 29-vuotias laitahyökkääjä Jani Tuppurainen, joka alkukaudesta on ollut SM-liigan hallitsevan mestarijoukkueen paras maalintekijä seitsemällä täysosumallaan. Paluun Leijona-paitaan tekevät Sveitsin liigassa maaleja tiuhaan tahtiin takonut Tony Salmelainen (HC Geneve-Servette), kevään 2007 MM-kisoissa vakuuttanut Petri Kontiola (Metallurg Magnitogorsk) sekä viime vuonna AHL:ssä tehoillut Janne Pesonen (Ak Bars Kazan). Kun joukkoon vielä lisätään Kanadan MM-kisoissa keväällä 2008 Suomi-fanien sydämet taklauksillaan ja maaleillaan sulattanut Antti Pihlström (Färjestad), niin kasassa on todella mielenkiintoinen Leijonalauma.

Maalivahdit:
TARKKI Iiro, Blues Espoo
VEHANEN Petri, Lukko Rauma

Puolustajat:
KUKKONEN Lasse, Avangard Omsk, RUS
VÄÄNÄNEN Ossi, Dynamo Minsk, BLR
MÄENPÄÄ Mikko, HPK Hämeenlinna
PUISTOLA Pasi, HV 71 Jönköping, SWE
SEIKOLA Markus, Ilves Tampere
LATVALA Jan, Pelicans Lahti
NISKALA Janne, Frölunda HC, SWE
 
Hyökkääjät:
SALMELAINEN Tony, HC Genebe-Servette, SUI
TUPPURAINEN Jani, JYP Jyväskylä
PELTONEN Ville, Dynamo Minsk, BLR
ANTTILA Marko, Ilves Tampere
KERMAN Kalle, KalPa Kuopio
IMMONEN Jarkko, Ak Bars Kazan, RUS
PESONEN Janne, Ak Bars Kazan, RUS
VOUTILAINEN Jukka, HV 71 Jönköping, SWE
KONTIOLA Petri, Metallurg Magnitogorsk, RUS
KAPANEN Niko, Ak Bars Kazan, RUS
PIHLSTRÖM Antti, Färjestads BK Karlstad, SWE
KOMAROV Leo, Dynamo Moscow, RUS

Jääkiekkoliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle