Naisille tappio avausottelussa

Suomen naiset eivät saaneet parastaan esiin tiistaina Mikkelissä pelatussa Neljän maan turnauksen avausottelussa. USA oli joka osa-alueella parempi ja voitti naisleijonat ansaitusti maalein 4-0 (1-0, 2-0, 1-0).

Amerikkalaiset hallitsivat pelitapahtumia ottelun alusta asti. Joukkue oli liikkeellä erittäin hyvällä jalalla ja suomalaiset tulivat tilanteisiin aina askeleen pari jäljessä. Ottelun avausmaali nähtiin, kun ensimmäistä erää oli jäljellä seitsemisen minuuttia ja Suomi joutui kahden pelaajan alivoimalle. Monique Lamoureux viimeisteli Hilary Knightin ja Angela Ruggieron syötöstä tilanteeksi 1-0.

Toinen erä ei edelleenkään ollut parasta mahdollista suomalaisesitystä. Kiekko pysähtyi liian usein omaan päätyyn nopean avauksen sijasta ja amerikkalaiset pääsivät turhan helposti pyörittämään hyökkäyksiään. Toinen maali tuli jo erän kolmannella minuutilla. Erica Lawler laukoi poikittaissyötöstä USAn 2-0 – johtolukemiin. Maalin syöttivät Kerry Weiland ja Natalie Darwitz. Erän loppupuoliskolla Jinelle Zaugg-Siergiej nosti Knightin paluukiekosta jo USAn kolmannen maalin.

Kolmannen erän viidennellä minuutilla amerikkalaisten parhaana palkittu Knight napautti kiekon upeasti aivan maalin ylänurkkaan nopean ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Jenny Potter ja Zaugg-Siergiej merkkauttivat syöttöpisteet USAn 4-0 -osumaan.

Suomella oli ottelussa joitain hyviä maalintekotilanteita, mutta valitettavasti naisleijonien viimeinen terävyys oli kateissa tänään myös hyökkäyspäädyssä. Ottelun kokonaisilmettä kuvastaa se, että USA pääsi laukomaan kohti Noora Rädyn vartioimaa suomalaismaalia kolminkertaisesti Suomen laukauksiin verrattuna. Joukkueensa parhaaksi pelaajaksi valittu ja tänään siis hyvin työllistetty Räty pelasti Suomen pahemmalta nöyryytykseltä.

Turnauksen toisessa avauspäivän ottelussa Kanada voitti Ruotsin numeroin 4-0. Suomi kohtaa keskiviikkona Kanadan Keravalla pelattavassa ottelussa. Ottelu alkaa kello 18.30.