Kanada kaatoi naiset tasaisessa ottelussa

Suomen naisleijonat taistelivat eritäin hyvän ottelun keskiviikkona Keravalla Kanadaa vastaan, mutta vielä se ei kuitenkaan riittänyt kaivattuun voittoon. Kanada teki tiukan väännön jälkeen tarvittavat osumat ja vei ottelun maalein 4-2 (1-1, 1-2, 0-1).

Ottelu oli alusta asti kovatasoisin Suomen naisten maaottelu pitkään aikaan. Kanada hallitsi aavistuksen kiekollista peliä, mutta Suomi seurasi liikkeessä todella hyvin mukana ja antoi vastaiskuja aina tilaisuuden tullen. Ensimmäisen erän yhdeksännellä minuutilla Kanada sai mylläkän Suomen maalille ja Sarah Vaillancourt iski ottelun avausmaalin paluukiekosta Gillian Ferrarin laukauksen jälkeen. Suomi kuitenkin toipui takaiskusta nopeasti ja sai luistimet jälleen hyvään vauhtiin. Vajaat viisi minuuttia ennen erän loppua Saara Tuominen tasoitti numeroiksi 1-1 Michelle Karvisen ja Karoliina Rantamäen esityöstä.

Toinen erä alkoi Suomelta erinomaisesti. Erän ensimmäisessä vaihdossa Suomen joukkueen parhaana palkittu Tuominen onnistui toistamiseen maalinteossa. Tällä kertaa hän jatkoi Saija Sirviön siniviivalaukauksen verkkoon aivan Kanadan maalin edestä. 2-1 maalin toiseksi syöttäjäksi merkittiin Rantamäki. Kanada jahtasi raivokkaasti tasoitusmaalia ja onnistui yrityksessään ylivoimalla muutaman minuutin kuluttua. Meghan Agosta pamautti kiekon suoraan syötöstä Maija Hassisen vartioiman maalin etukulmaan. Syötön Agostalle tarjoilivat Delaney Collins ja Hayley Wickenheiser. Toinen erä oli suomalaisten neljästä rangaistuksesta huolimatta todella tasainen ja hyvätasoinen. Vain 15 sekuntia ennen erän loppua Wickenheiser vapautti Jayna Heffordin ylivoimalla läpiajoon ja tämä viimeisteli erän päätteeksi Kanadan 3-2 johtolukemat.

Kolmannessa erässä naisleijonien vauhti hivenen hiipui eikä hyviä maalintekotilanteita enää juurikaan tullut. Joukkue taisteli kuitenkin urhoollisesti ja piti kanadalaiset aisoissa vähän ylitse erän puolivälin. Joukkueensa parhaana pelaajana tänään palkittu Vaillancourt iski loppunumerot 4-2 Tessa Bonhommen syötöstä juuri, kun Suomi oli tullut täysilukuiseksi hyvin taistellun alivoimapelin jälkeen.

Suomi sai siis kaivatun hyvän pelin ja useita onnistumisia kevyemmän eilisen USA – ottelun jatkoksi. ”Pelissä näkyi monia hyviä tekijöitä. Toiminta oli hyvällä tasolla, pelitavan sisäistäminen näkyi koko joukkueesta tänään paremmin ja mikä parasta, näytimme jälleen itsellemme kuinka hyvällä liikkeellä pystymme haastamaan kaikki vastustajamme”, iloitsi päävalmentaja Pekka Hämäläinen.

Turnauksen toisessa ottelussa USA voitti Ruotsin 3-2. Suomen seuraava ottelu on perjantaina, jolloin se kohtaa Ruotsin Helsingissä, Hartwall-areenalla pelattavassa ottelussa.