Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Salibandymaajoukkue kukisti Sveitsin Brnossa

 
Salibandymaajoukkue kukisti Sveitsin Brnossa


Suomen miesmaajoukkue kukisti avausottelussaan Sveitsin 5-3 (3-3, 1-0, 1-0) Tshekin Brnossa pelattavassa EuroFloorball Tour -turnauksessa.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin kuusi maalia, mutta kahdessa seuraavassa maalinteossa onnistui vain Suomi, kun pikakutsun turnaukseen saanut Seinäjoen Peliveljien maalivahti Jarno Ihme ei enää ollut yllätettävissä.

Sveitsi irtosi kahden maalin karkumatkalle kymmenen minuutin jälkeen kokeneen Matthias Hofbauerin ja Tampereen Classicia tällä kaudella vahvistavan Adrian Zimmermannin osumilla. Suomi vastasi pian iskemällä kolme maalia peräperää. Lasse Riitesuo kiitti maajoukkuevalinnastaan tekemällä ensimmäisen maalin, sitten pallon verkkoon laukoi oikeasta siivestä Joni Niiranen maajoukkue-ensikertalaisen Tommi Aron syötöstä. Seuraavassa vaihdossa Suomi sai vapaalyönnin Sveitsin kenttäpuoliskolta. Suomi kierrätti palloa kunnes Lassi Vänttinen murtautui parhaaseen sektoriin ja laukoi yläkulmaan. Aikaa Suomen johtoasemaan vieneiden maalien välillä oli vajaa kaksi minuuttia. Erätauolle mentiin kuitenkin 3-3-lukemissa Emanuel Antererin onnistuessa kertaalleen.

Seuraavissa erissä ei maaleilla enää mässäilty. Ottelussa nähtiin enää kaksi osumaa ja kumpainenkin merkittiin Suomen sarakkeeseen. Voittomaalin viimeisteli vasemmassa laidassa vilettänyt Riitesuo ja viidennen Lauri Kapanen ylivoimalla kun aikaa oli jäljellä enää vajaat kaksi minuuttia. Samalla Suomi sai revanssin Sveitsistä, joka kukisti Suomen syyskuussa Latviassa pelatussa turnauksessa.

- Peliin lähtö oli hiukan jännittynyttä. Oli uudet kentät ja vähän vähän yhteisharjoittelua alla. Sveitsi oli alussa viisikkotasolla paremmin hereillä ja saivat maalinsa meidän pelinlukuvirheistä. Sitten lisättiin aktiivisuutta ja tulosta alkoi syntyä. Toinen ja kolmas erä olivat meiltä hyvää puolustuspeliä ja kentällisiäkin hiukan muokattiin uuteen uskoon, päävalmentaja Petteri Nykky analysoi.
- Erätauolla korostin, että pelinkääntöihin pitää saada huolellisuutta, eikä mitään takajättöjä tehdä. Puolustustuksessa painotettiin nopeampaa reagointia ja päästiinkin hyvin sveitsiläisten iholle. Lopussa tapettiin vielä tärkeä ylivoima, hän tiivisti tärkeimmät.
 
Jarno Ihme pelasi maalissa Nykyn mukaan ehjän pelin, vaikka pääsi toisessa ja kolmannessa erässä helpommalla tiiviimmän viisikkopuolustuksen ansiosta. Onnistujiin lukeutui myös Happeen sniper Lasse Riitesuo.   
- Hän haki nälkäisesti paikkoja ja onnistuikin. Voittomaalissa hän voitti kaksinkamppailun, teki hyvän nousun ja laittoi lopulta pallon pussiin.
- Ensimmäistä erää lukuunottamatta olen melko tyytyväinen ilmeeseen. Alun huolimattomuuden otan valmennuksen piikkiin sikäli että joukkue olisi pitänyt ottaa kasaan päivää aiemmin, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Näkyi, että tultiin liian lyhyellä valmistautumisella peliin, Petteri Nykky harmitteli.

Rangaistuslaukauskisan ja lisäpisteen vei nimiinsä Sveitsi, jonka kaikki kolme ampujaa onnistuivat. Suomen onnistujat olivat Kari Koskelainen ja Mika Kohonen. 

-----
Salibandya
Euro Floorball Tour 6.-8.11. 2009
Brno, Tshekki
Tshekki, Suomi, Sveitsi, Ruotsi

6.11. Miehet: Sveitsi - Suomi 3-5 (3-3, 0-1, 0-1)
1. erä: 6.12 Matthias Hofbauer (Christoph Hofbauer) 1-0, 10.00 Adrian
Zimmermann (Florian Kuchen) 2-0, 14.10 Lasse Riitesuo (Kari Koskelainen)
2-1, 15.10 Joni Niiranen (Tommi Aro) 2-2, 15.49 Lassi Vänttinen (Juha
Kivilehto) 2-3, 16.38 Emanuel Antener (Armin Brunner) 3-3.
2. erä: 37.56 Riitesuo (Patrik Wardi) 3-4.
3. erä: 58.17 Lauri Kapanen (Vänttinen) 3-5 yv.

Jäähyt: Sveitsi 2 min, Suomi 2 min.

Erotuomarit: Aleksandr Bienkowski ja Marek Chomnicki, Puola.

Yleisöä: 455.

Rl-kisa: Sveitsi 3, Suomi 2

Kokonaispisteet: Sveitsi 1, Suomi 2

Suomi kohtaa lauantaina Ruotsin klo 20 alkavassa ottelussa.

Salibandyliiton tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle